Greva personalului navigant de la Lufthansa va continua şi marţi

Principalul sindicat al personalului navigant de la compania aeriană Lufthansa, UFO, a anunţat luni că greva de protest va continua şi marţi, însă în cazul aeroporturile Frankfurt şi München vor fi afectate doar zborurile de distanţe lungi, transmite DPA.
Economica.net - lun, 09 nov. 2015, 16:17
Greva personalului navigant de la Lufthansa va continua şi marţi

La rândul său, conducerea companiei Lufthansa a indicat că ‘aproape toate legăturile interne şi europene vor putea fi asigurate marţi la fel ca şi câteva zboruri intercontinentale’. Detaliile planului de zbor pentru ziua de marţi urmează să fie publicate în cursul acestei seri.

În condiţiile negocierilor tensionate cu conducerea companiei pe tema regimului de pensionare, sindicatul UFO a organizat luni cea de a treia zi de grevă, acţiunea de protest obligând compania aeriană germană să anuleze 929 de zboruri, ceea ce a afectat 113.000 de pasageri.

UFO, care reprezintă aproximativ 19.000 de salariaţi de la Lufthansa, a precizat că greva personalului navigant va continua şi marţi pe aeroporturile din Frankfurt, München şi Duesseldorf. ‘Nu a existat nici măcar o tentativă de contact între conducerea Lufthansa şi sindicatul UFO de la ultimele negocieri din 5 noiembrie’, a declarat luni preşedintele UFO, Nicoley Baublies.

Sindicatul UFO a avertizat anterior că greva personalului navigant ar putea dura până la data de 13 noiembrie, dacă conducerea companiei Lufthansa nu va face concesii cu privire la salarii, pensii şi condiţii de muncă.

Negocierile dintre managementul Lufthansa şi reprezentanţii personalului navigant au început în luna decembrie 2013 şi se înscriu într-un context mai amplu al eforturilor Lufthansa de a-şi reduce costurile şi a lupta împotriva concurenţei companiilor low-cost şi a celor din Golful Persic. Lufthansa este în conflict şi cu piloţii săi, care au declanşat 13 greve în ultimele 18 luni.

Grevele de la Lufthansa nu afectează şi activitatea subsidiarelor sale Eurowings, Germanwings, Swiss şi Austrian Airlines.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...