1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Greva piloţilor de la Lufthansa se va prelungi până sâmbătă

Sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC) a anunţat că greva de la Lufthansa va fi prelungită cu încă 24 de ore, urmând ca sâmbătă să fie afectate toate zborurile pe distanţe lungi cu plecare din Germania, transmite DPA.

24 noi, 2016 | Agerpres

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, a anulat vineri 830 de zboruri pe distanţe scurte şi medii, în cea de a treia zi de grevă a piloţilor, care vor să crească astfel presiunile asupra echipei manageriale în cursul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014.

Majoritatea zborurilor pe distanţe lungi nu va fi afectată vineri şi nici cursele aeriene operate de subsidiarele Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines. Cu anulările de vineri, numărul total al zborurilor contramandate săptămâna aceasta de compania germană va ajunge la 2.618, fiind afectaţi 315.000 de pasageri, a anunţat Lufthansa.

Sindicatul Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o îngheţare a salariului.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord în dorinţa de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar şi din partea companiilor low cost.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO