Greva transportatorilor – Retaileri: Probleme la produsele proaspete, dacă protestele continuă

Protestul transportatorilor, care şi-au sistat începând de luni dimineaţă activitatea, a provocat deja o stare de îngrijorare în rândul lanţurilor de magazine, care se tem că în curând vor rămâne fără produsele necesare în depozit.
Economica.net - lun, 09 dec. 2013, 10:53
Greva transportatorilor - Retaileri: Probleme la produsele proaspete, dacă protestele continuă

‘În acest moment ne ocupăm cu partea logistică. Concret, încercăm să-i coordonăm pe transportatori, deoarece magazinele şi ambasadele au început să sune să întrebe de ce nu mai ajung TIR-urile cu marfă. Noi facem de fapt legătura între transportatori şi reprezentanţii lanţurilor de magazine şi ai ambasadelor’, a declarat Lorina Neagu, coordonatorul Biroului de presă al Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR) – organizatorul acţiunii de protest.

În context, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu efectele pe care le-ar putea avea recenta grevă a transportatorilor, printr-un comunicat remis luni AGERPRES.

‘În prezent, reţelele de magazine membre ale AMRCR au stocurile asigurate, însă dacă greva va dura mai mult de două zile putem anticipa că vor apărea probleme în primul rând la produsele proaspete – legume, fructe, lapte, carne şi peşte, însă ulterior şi stocurile celorlalte mărfuri vor avea de suferit’, a declarat Delia Nica, director executiv al AMRCR.

Asociaţia este îngrijorată, totodată, de mărirea accizelor la carburanţi, unul dintre subiectele principale pentru care transportatorii au recurs la grevă.

‘Sperăm ca părţile implicate să identifice cât mai curând o soluţie pentru această problemă. Dorim să îi asigurăm pe clienţii noştri că vom depune toate eforturile pentru ca eventualele efecte negative să fie resimţite cât mai puţin de către aceştia’, se mai spune în comunicat.

Acţiunea de protest a transportatorilor a perturbat traficul rutier în jurul principalelor oraşe din ţară, în unele cazuri fiind vorba de blocarea totală a circulaţiei rutiere pentru un anumit interval de timp, cum este de exemplu, cazul Sibiului.

Potrivit poliţiei locale, aproximativ 120 de TIR-uri staţionate au blocat luni dimineaţă, timp de o oră, traficul rutier pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din Autostrada A1, în zona localităţii Cristian (judeţul Sibiu).

De asemenea, zeci de TIR-uri sunt în continuare trase pe dreapta, pe şoseaua de centură a Timişoarei, la ieşirea spre Lugoj, fără să blocheze circulaţia, şoferii participând la greva declanşată luni de transportatori.

În cazul municipiului Satu Mare, aproximativ 150 de TIR-uri au fost oprite, luni dimineaţă, la intrarea în vama Petea şi la ieşirea din oraş, transportatorii protestând faţă de noua taxă pe combustibil anunţată de Guvern.

Potrivit lui Augustin Hagiu, preşedintele CNR, peste 86.000 de camioane ar putea rămâne pe loc, începând de luni, în urma deciziei transportatorilor de a-şi opri activitatea pe termen nelimitat, nemulţumiţi de atitudinea recentă a ministerului de resort.

‘Ministerul Transportatorilor nu şi-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea contextului legislativ în care transportatorii îşi desfăşoară activitatea. Tocmai de aceea, noi sperăm că începând de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii ţări, acţiunea urmând să continue pe termen nelimitat’, a afirmat Augustin Hagiu.

Transportatorii rutieri de mărfuri reclamă, totodată, măsura anunţată de Guvern, de scumpire a carburanţilor, o dată prin creşterea accizei, dar şi prin noua taxă de 7 eurocenţi + TVA, introdusă în preţul carburanţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...