1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Grindeanu: Din 5,2 miliarde euro asumate am atras 2,2 miliarde prin plăţile directe în Agricultură

Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri că din suma de 5,2 miliarde euro pe care coaliţia de guvernare şi-a asumat-o ca nivel absorbţie de fonduri europene în 2017 s-a reuşit, deja, înainte de încheierea primului trimestru, atragerea a aproximativ 2,2 miliarde euro, cât reprezintă totalul plăţilor directe la zi făcute de Ministerul Agriculturii, prin APIA, către aproape 900.000 de fermieri.

13 apr, 2017 | Agerpres

'Un lucru care mă bucură şi ar trebui să ne bucure pe fiecare dintre noi - faptul că, la zi, astăzi, şi am vrut să văd cum stăm cu ceea ce domnul ministru şi-a asumat, şi anume plata către fermieri, plăţi directe, un record, suntem la undeva în jur de 2,2 miliarde (de euro - n.r.), aproape 900.000 de fermieri şi-au primit banii. Iată că din 5,2 miliarde (de euro - n.r.) pe care noi le-am asumat, a fi absorbită această sumă în anul 2017, 2,2 miliarde au venit până la încheierea primului trimestru, din plăţile directe pe care, aşa cum spuneam, le-au făcut către fermieri', a afirmat Sorin Grindeanu, la finalul vizitei de lucru efectuate la Ministerul Agriculturii, unde a discutat cu ministrul Petre Daea.

Premierul i-a felicitat pe angajaţii de la APIA, 'pentru ceea ce au făcut în aceste zile şi pentru ceea ce au de făcut în continuare'.

'A fost o muncă pe care erau obişnuiţi să o facă într-un interval mult mai lung. De data aceasta, lucrurile s-au întâmplat foarte repede. Ne dorim ca toamna acestui an să înceapă, de asemenea, cu nişte termene foarte clare, iar avansurile să poată fi date de la sfârşitul anului acesta, din toamna acestui an', a susţinut Grindeanu.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis, la rândul său, fermierilor să ţină cont că 'pe 15 mai este ultima zi de depunere a cererilor pentru a fi mai bine anul viitor, privind subvenţiile'. 'Vă doresc succes şi un Paşte fericit! Iar fermierilor - spor la treabă că avem de lucru în câmp', a spus Daea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO