Grindeanu: Ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României

România va cheltui 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală, cea mai semnificativă contribuţie financiară cuprinsă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în deschiderea conferinţei globale a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor organizată la Bucureşti.
AGERPRES - lun, 26 sept. 2022, 17:07
Grindeanu: Ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României

„Beneficiem de servicii calitative şi accesibile. Ne mândrim cu forţa de muncă specializată în domeniul IT. România ocupă locuri fruntaşe în toate statisticile globale ale dezvoltării digitale: 85% dintre conexiunile de internet fix permit viteze de descărcare de cel puţin 100 Mbps. Cu toate acestea, suntem conştienţi că eforturile noastre pentru dezvoltarea acestui domeniu trebuie să continue. Avem în vedere dezvoltarea în continuare a serviciilor publice digitale, a conectivităţii, a securităţii cibernetice şi a competenţelor digitale. În acest scop ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României, cea mai semnificativă contribuţie financiară la dezvoltarea României cuprinsă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. (PNRR)”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că este o onoare pentru România să fie ţară gazdă a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, deoarece confirmă progresele realizate în ultimul deceniu de ţara noastră în acest domeniu.

„Este o mare bucurie pentru mine, deoarece astăzi mi se îndeplineşte un vis: am reuşit ca şef al ANCOM să obţin organizarea acestei reuniuni în #România, iar astăzi a devenit realitate! Totul pentru că am crezut în capacitatea noastră de a susţine un astfel de eveniment important la Palatul Parlamentului. De aceea, salut adoptarea Declaraţiei de la Bucureşti „Construirea unui viitor digital mai bun pentru toţi” în cadrul Masei rotunde ministeriale a celor 50 de reprezentanţi la nivel înalt. Cert este că decizia Consiliului #ITU din iunie 2019 – de a accepta oferta României pentru organizarea şi găzduirea acestei reuniuni – confirmă progresele realizate în ultimul deceniu de ţara noastră în acest domeniu. Mulţumită politicilor publice coerente conduse de #MCID şi #ANCOM, România se bucură de o serie de condiţii favorabile dezvoltării comunicaţiilor electronice”, a subliniat Grindeanu.

Nu în ultimul rând, el a transmis că „modul în care trăim şi folosim acest avans tehnologic dictează dezvoltarea economiilor şi a societăţilor noastre”.

Peste 3.000 de lideri şi delegaţii din 193 de ţări se vor reuni la Bucureşti, în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, pentru a stabili direcţia globală a transformării digitale şi pentru a alege viitoarea conducere a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) – agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţii.

Pe parcursul celor trei săptămâni, la ediţia a 21-a a Conferinţei Plenipotenţiarilor a UIT (PP-22), delegaţiile prezente vor include reprezentanţi ai tuturor categoriilor de membri UIT – companii private, instituţii academice şi organisme naţionale, regionale şi internaţionale implicate în activităţile organizaţiei privind radiocomunicaţiile şi standardizarea sau promovarea transformării digitale în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.

România este prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care organizează acest eveniment de anvergură, unde se vor stabili politicile generale ale UIT, precum şi planurile strategice şi financiare pentru perioada 2024 – 2027, care vizează întreaga activitate a organizaţiei, dar, cu precădere, aspecte-cheie referitoare la incluziunea digitală şi reducerea decalajului digital, cele mai bune modalităţi de a mobiliza inteligenţa artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) şi reţelele 5G şi viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi şi emergente.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...