1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Grindeanu: Vrem ca perioadele de studii de fezabilitate, contestaţii şi exproprieri să fie pe termene mai scurte la investiţiile strategice

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, într-un interviu la Europa Fm, că vrea să scurteze perioadele de preexecuţie, studiile de fezabilitate, soluţionarea contestaţiilor, exproprierile şi eventualele procese în instanţă în cazul proiectelor strategice, precizând că deja s-a agreat cu Comisia Europeană o schemă în acest sens, scrie News.ro.

28 mar, 2017 | Agerpres

”Avem un masterplan pe Transporturi, deci avem cadru, dar printr-o Hotărâre de guvern – masterplan agreat cu Comisia Europeană. (...) De prea multe ori în aceşti 27 de ani, perioada de preexecuţie pentru anumite lucrări de infrastructură a durat mai mult decât cea în care s-a executat acea lucrare. Tocmai de aceea, în perioada imediat următoare, o să venim cu un cadru pentru proiecte strategice. Vorbim de un cadru şi de a face anumite schimbări în acest cadru care se referă la proiectele strategice”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Şeful Executivului a precizat că toate acestea se fac în acord cu Comsia Europeană pe o schemă deja agreată.

”Ceea ce ne dorim este ca toate aceste perioade – fie că vorbim de studii de prefezabilitate, de fezabilitate, de contestaţii, de exproprieri, eventuale procese în instanţă să fie pe termene mai scurte dacă vorbim de investiţii strategice. (...) Va fi lege”, a arătat Grindeanu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO