Groupama Asigurări şi-a majorat capitalul social cu 15 milioane de euro

Groupama Asigurări şi-a majorat capitalul social cu 68,1 milioane de lei (15 milioane euro), la 297,05 milioane de lei, prin aport în numerar al acţionarilor, în urma unei hotărâri din decembrie 2012.
Economica.net - Dum, 31 mart. 2013, 11:48
Groupama Asigurări şi-a majorat capitalul social cu 15 milioane de euro

„Anul 2012 a marcat pentru Groupama Asigurări primii paşi pe drumul spre profitabilitatea durabilă, într-un context nefavorabil, mai ales pe segmentul RCA. Astfel, cu sprijinul acţionarilor noştri, şi continuând implementarea planurilor de acţiuni şi de măsuri în această direcţie, o primă majorare de capital în cuantum de 15 milioane de euro a fost efectuată la sfârşitul anului trecut (…). Piaţa de asigurări din România este importantă pentru noi şi vom susţine în continuare dezvoltarea operaţiunilor noastre locale urmărind creşterea profitabilă şi durabilă”, a declarat directorul general al companiei. François Coste.

El a adăugat că asigurătorul va efectua o nouă majorare de capital social în cuantum de 11 milioane de euro, care va fi operată în până la finele lunii martie.

Groupama Asigurări este controlată de Groupama SA (Franţa), care deţine peste 99% din capitalul social.

Grupul francez a intrat în România în octombrie 2007, după ce a achiziţionat integral pachetul de acţiuni al BT Asigurări, în urma unei tranzacţii de 100 milioane de euro.

Prin preluarea diviziei de asigurări Garancia a grupului bancar OTP din Ungaria, în februarie 2008, Groupama a devenit şi acţionarul subsidiarei din România, alături de cele din Ungaria, Slovacia şi Bulgaria.

La începutul lunii aprilie 2008, Groupama a câştigat licitaţia pentru preluarea integrală a Asiban şi a plătit 350 milioane de euro pentru întregul pachet de acţiuni, controlat de CEC, BRD, BCR şi Banca Transilvania.

BT Asigurări şi Asiban au fuzionat în 2009 în Groupama Asigurări. Ulterior, în aprilie 2010, OTP Garancia Asigurări a transferat portofoliul de poliţe către Groupama Asigurări.

În 2012, veniturile din prime ale Groupama Asigurări au urcat cu 12%, la 807,29 milioane de lei, din care asigurările generale au totalizat 760,86milioane de lei, de la 663,45 milioane de lei în urmă cu un an.

Pe de altă parte, veniturile din poliţe de viaţă au coborât cu 17,7%, la 46,43 milioane de lei.

Anul trecut, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 5,8%, la 8,27 miliarde de lei, după ce în intervalul 2009-2011 a scăzut cu aproape 12%, de la 8,87 la 7,82 miliarde de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Pe segmentul asigurărilor generale, subscrierile s-au situat la 6,47 miliarde lei, în urcare cu 6,3% faţă de anul anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...