Growceanu va investi până la un milion de euro în 18 tranzacţii cu startup-uri, în 2021

Growceanu, un grup de business angels axat pe investiţii în startup-uri, are în plan ca anul acesta să investească până la un milion de euro în finalizarea a 18 tranzacţii, potrivit unui comunicat al companiei.
Lidia Neagu - mar, 13 iul. 2021, 16:08
Growceanu va investi până la un milion de euro în 18 tranzacţii cu startup-uri, în 2021

În primul trimestru din 2021, grupul a finalizat o investiţie pentru Milluu, în valoare de 75.000 de euro însă cea mai mare investiţie de până acum a fost în startupul Metabeta, în valoare de 200.000 de euro.

În 2021, fondatorii au investit 50.000 de euro din fonduri proprii în Growceanu, cu scopul de dezvolta prima platformă de angel investment din România, propunându-şi astfel extinderea la nivel naţional a grupului de business angels.

„Suntem un grup de angel investors în care fiecare membru investeşte banii proprii şi ia decizia de a se alătura sau nu fiecărui startup pe care îl prezentăm. Nu avem o sumă limitată pentru investiţii. În raport cu fondurile, suntem o reţea deschisă care oferă o mai mare flexibilitate startup-urilor. Din perspectiva altor investitori, aceştia pot colabora în mod facil şi flexibil cu Growceanu – fie că sunt persoane individuale, asociaţii, organizaţii, sau fonduri – cu toate sindicalizăm şi co-investim”, a explicat Ciprian Man, unul dintre fondatorii Growceanu & Angels Keeper.

În prezent, portofoliul Growceanu înseamnă investiţii în valoare de 400.000 de euro care au fost plasaţi în startup-uri precum Bright Spaces, xVision, EmailTreeAI, Kinderpedia, Telios, Sitter şi Milluu.

„Anul trecut am finalizat patru tranzacţii în valoare de 275.000 euro. În 2021 ţintim investiţii de un milion de euro, precum şi conectarea cu un număr mult mai mare de startup-uri valoroase, identificarea de noi oportunităţi de mentorat şi sprijin pentru startup-uri, conectarea cu mult mai mulţi investitori dornici să contribuie cu experienţă, networking şi fonduri”, a adăugat Ciprian Man.

Growceanu este un un grup de 17 business angels fondat în 2018, interesat în special de startup-uri din verticalele PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech şi MedTech, bazate pe tehnologii precum Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT. În procesul de analiză a potenţialelor investiţii, Growceanu vizează antreprenorii pasionaţi de ceea ce fac, care au validat produsul sau serviciile oferite cu potenţialii clienţi, care au o echipă cu competenţe complementare ce pot dezvolta permanent afacerea şi care conştientizează valoarea ce poate fi adusă de investitorii angels, se precizează în comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Proiect pentru un aerodrom la Râmnicu Vâlcea
Proiect pentru un aerodrom la Râmnicu Vâlcea
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că județul va avea aerodrom pentru aeronave ușoare....
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei ...
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...