Grup Feroviar Român vrea să cumpere CFR Marfă și BDZ Cargo Bulgaria

Grup Feroviar Român (GFR) a cumpărat caietul de sarcini pentru licitaţia privind achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al CFR Marfă, potrivit omului de afaceri Gruia Stoica, proprietarul grupului Grampet, din care face parte GFR.
Economica.net - vin, 19 apr. 2013, 14:38
Grup Feroviar Român vrea să cumpere CFR Marfă și BDZ Cargo Bulgaria

De asemenea, GFR se află pe lista scurtă pentru privatizarea companiei BDZ Cargo din Bulgaria.

„Legat de privatizarea din Bulgaria, aceasta ar putea fi un succes românesc. Poate singurul succes de această anvergură. Pe 26 aprilie chiar o să depunem documentele. De asemenea, a început şi o privatizare în România, vorbim aici de CFR Marfă. Noi am cumpărat caietul de sarcini şi sunt şanse să depunem ofertă şi pentru cumpărarea acestei societăţi. Ceea ce ar însemna că grupul nostru va ajunge la 25.000 de angajaţi”, a declarat vineri Gruia Stoica.

Grupul Grampet şi CFR Marfă au fiecare aproximativ 9.000 de angajaţi.

În februarie, GFR a anunţat că a îndeplinit cerinţele de calificare şi a intrat pe lista scurtă pentru privatizarea diviziei de marfă a companiei bulgare BDZ. Preţul minim de vânzare a companiei este de 51 milioane euro.

În ceea ce priveşte CFR Marfă, Ministerul Transporturilor a scos la vânzare 51% din acţiunile companiei, licitaţia urmând să pornească de la un preţ de 798,05 milioane lei (180 milioane de euro), iar câştigătorul să fie stabilit la jumătatea lunii iunie.

Procedura va avea trei etape – precalificare, negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, respectiv licitaţie cu ofertă în plic.

Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat marţi Guvernul că 12 companii „foarte puternice din Europa” sunt interesate de privatizarea CFR Marfă.

Privatizarea CFR Marfă este unul din angajamentele asumate de Guvern prin acordul cu FMI.

CFR Marfă este cel mai mare operator de transport feroviar, urmat în topul companiilor de profil de GFR.

 

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...