Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un plasament privat de acțiuni și listarea pe AeRO

Grup Șerban Holding, unul dintre principalii jucători pe piața agricolă din Bacău, companie antreprenorială înființată în anii 90 de fermierul Nicolae Şerban, se va lista pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) până la final de an. În luna noiembrie, Grupul va realiza un plasament privat pentru acțiuni, prin care intenționează să atragă de la investitori, în cadrul unei majorări de capital, suma de 25 milioane de lei în vederea accelerării planurilor sale de extindere. „
Alina Stanciu - mar, 26 oct. 2021, 10:08
Grup Șerban, cu afaceri în agricultură, vrea să investească 5 milioane de euro în expansiune. Se pregătește de un plasament privat de acțiuni și listarea pe AeRO

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească cu afaceri de 311,8 milioane de lei în 2020, activă în mai multe domenii din agricultură, vrea să investească 25 de milioane de lei în creșterea producției legumicole, mărirea capacităților de depozitare, extinderea suprafețelor pentru ferma avicolă și sporirea capacității de producție a produselor de panificație. Finanțarea urmează să fie asigurată printr-un plasament privat în luna noiembrie, în cadrul unei majorări de acțiuni. Ulterior, până la finele acestui an, compania vrea să se listeze  pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), sub simbolul bursier GSH.

Intermediarul plasamentului privat este TradeVille, prin care intenționează să atragă de la investitori, în cadrul unei majorări de capital, suma de 25 milioane de lei în vederea accelerării planurilor sale de extindere.

„Piața de capital reprezintă o opțiune viabilă de dezvoltare a afacerilor din domeniul agriculturii. Analizăm de ceva vreme potențiala listare a companiei la Bursa de Valori București și sunt convins că în acest moment suntem pregătiți pentru acest pas. Începând cu anul 2019, am demarat un proces investițional complex în cadrul companie vizând dezvoltarea tuturor liniilor de business ale Grup Șerban Holding. Investițiile sunt axate pe creșterea producției legumicole, mărirea capacităților de depozitare, extinderea suprafețelor pentru ferma avicolă și sporirea capacității de producție a produselor de panificație. Astfel, prin listarea la bursă ne dorim să aducem alături de noi investitori care să ne sprijine în accelerarea și finalizarea acestor investiții,” a declarat Nicolae Șerban, fondator Grup Șerban Holding.

În ce vor să investească – Mai mulți cartofi pentru gugantul PepsiCO

Pentru producția vegetală, compania  vrea să producă în anul agricol 2021-2022, 1.500 de ha în sistem irigat cu cartofi, cereale și alte legume inclusiv sfecla de zahăr. Compania este unul dintre furniozorii de cartofi ai gigantului american PepsiCO.

Citește și

Pentru zona de capacități de depozitare, Grup Șerban Holding are ca obiectiv dezvoltarea unui depozit cu ventilație și temperatură controlată pentru legume în vrac și cutii cu o capacitate de depozitare de până la 4.000 tone până în Q3 2022.

În cadrul fermei avicole, companiavrea să-și extindă suprafețele de creștere a păsărilor, de la 44.000 mp la 80.000 mp, prin demararea lucrărilor de ridicare a unor module avicole, situate în localitatea Sascut, județul Bacău. Compania a testat deja modelul, având expertiză în procesul tehnologic al puilor cu creștere lentă, precum și broiler, pentru Agricola Internațional Bacău. De asemenea, Grup Șerban Holding are în lucru proiecte de investiții în sisteme de irigații pentru 2.800 ha în Lunca Siretului. În momentul de față, la locația respectivă, compania irigă 1.000 ha și estimează că în următorii ani va crește capacitatea de irigare cu până la 500 ha pe an.

Pentru linia de business de panificație, Grup Șerban Holding are în plan, pe termen mediu și lung, achiziția unei noi linii de panificație prin accesarea unui program cu fonduri nerambursabile în vederea creșterii capacității de producție. Totodată, compania dorește să lanseze pe piața națională încă trei produse de panificație proprii și să înceapă livrarea produselor de cofetărie către marile lanțuri hoteliere din zona Moldovei și ulterior la nivel național.

Business integrat, cu activități în 9 domenii de activitate din sfera agricolă

Grup Șerban Holding și-a început activitatea în anul 1994, în Onești. În prezent, afacerile grupului sunt extinse pe mai multe direcții de dezvoltare, precum agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban, distribuție și transport.De asemenea, comoania expoatează peste 12.000 de hectare de teren arabil, în județele Vaslui, Vrancea și Bacău, pe care sunt cultivate cereale, precum grâu și porumb și plante oleaginoase – floarea-soarelui, rapiță. De asemenea, Grup Șerban Holding deține și exploatează peste 133.000 de tone capacitate totală de depozitare a cerealelor și plantelor oleaginoase în opt baze localizate în Orbeni, Filipești și Valea Seacă, județul Bacău, Simila, Zorleni  și Găgești, județul Vaslui, Târgu Frumos, Judetul Iași. În cadrul acestor depozite, pot fi recepționate 500 tone de cereale pe oră, iar capacitatea de uscare a acestora este de 2.000 tone în 24 de ore.

Începând cu anul 2004, Grup Șerban Holding a dezvoltat o nouă linie de business, creșterea de păsări, iar astăzi deține cinci ferme proprii, în trei locații, cu o capacitate de 880.000 capete per serie, situate în județele Bacău și Vaslui. De asemenea, în anul 2008, compania și-a diversificat afacerile prin crearea unei linii de business în domeniul panificației, patiseriei și cofetăriei. În prezent, grupul deține o brutărie, un laborator de cofetărie și cinci magazine sub brandul Băcănia Șerban. Capacitatea totală de producție a produselor de panificație-patiserie este de 15 de tone pe zi. Produsele de panificație se găsesc atât în magazinele proprii, Băcăniile Șerban, cât și în aproape toate supermarketurile din țară, sub brandul Granero Șerban. Grupul mai are în portofoliul de servicii și o linie business dedicată lucrării terenurilor deținute și transportului materiilor prime și a cerealelor.

Grupul are peste 400 de angajați.

În anul 2020, Grup Șerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei și un profit net de 24,2 milioane de lei. Pentru anul 2021, grupul estimează venituri la nivel consolidat de 330 milioane de lei și un profit net de 24,6 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...