1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Grupul Allianz, interesat de preluări majore, posibil în SUA

Allianz SE este interesat de preluări, inclusiv în Statele Unite, unde grupul german de asigurări caută mari firme, a afirmat directorul general Oliver Baete, într-un interviu apărut luni în publicaţia Sueddeutsche Zeitung, transmite Reuters.

16 ian, 2017 | Agerpres

'Numai o preluare majoră ne va ajuta. Cumpărarea unor companii mai mici nu are sens pentru noi', a explicat Baete. Acesta a adăugat: 'Va trebui să vedem cine se potriveşte cu noi, cine are un bilanţ curat şi este disponibil', dar firmele din SUA sunt extrem de scumpe.

Allianz, cea mai mare companie de asigurări din Europa, a achiziţionat până acum firme de nişă din SUA, cum ar fi Fireman's Fund.

Baete a declarat că Allianz nu este interesat doar de Statele Unite, ci şi de Europa.

Baete a fost reticent în a comenta informaţiile privind interesul Allianz în rivala elveţiană Zurich, care este activă pe piaţa din SUA.

'Allianz nu a lansat niciodată o oferă ostilă de preluare şi este conştient că preluările masive presupun riscuri legate de integrare, astfel încât succesul lor depinde de modul în care sunt conduse cele două entităţi'', a explicat şeful companiei germane.

Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, Reuters a anunţat că Allianz era interesată de Zurich încă de anul trecut, iar relaţia dintre Baete şi şeful Zurich, Mario Greco, nu reprezintă o problemă.

Compania germană de asigurări este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO