Grupul Alro a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri în creştere cu 4,4% şi o pierdere netă în scădere

Grupul Alro a înregistrat în primul trimestru al anului curent o cifră de afaceri de 744 de milioane de ei, în creştere cu 4,4% faţă de cea aferentă perioadei similare din 2020, care a fost de 712 milioane de lei, informează compania printr-un comunicat remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.
AGERPRES - vin, 14 mai 2021, 11:38
Grupul Alro a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri în creştere cu 4,4% şi o pierdere netă în scădere

Profitul brut al Grupului a atins 64,9 milioane de lei în primul trimestru din 2021, comparativ cu o pierdere brută de 2,8 milioane de ei în perioada similară a anului 2020. Cu toate acestea, diferenţele de curs valutar au afectat parţial rezultatul net, iar compania a înregistrat o pierdere netă de 61,9 milioane de lei în primul trimestru, comparativ cu pierderea netă de 110 milioane de lei înregistrată în perioada similară a lui 2020.

„Îmbunătăţirea vânzărilor, combinată cu programul de control al costurilor şi investiţiile în eficienţa energetică, a condus la un EBITDA pozitiv de 33,5 milioane de lei în T1 2021, comparativ cu un EBITDA negativ de 30,6 milioane lei în T1 2020”, potrivit comunicatului Alro.

Fluxurile de numerar nete din activitatea operaţională au fost pozitive în primul trimestru, în valoare de 21 de milioane de lei.

În ciuda unei concurenţe acerbe pe piaţa plăcilor de aluminiu, Grupul Alro a rămas, în primul trimestru, un jucător important şi a reuşit să încheie noi contracte, atât pentru plăcile tratate termic, cât şi pentru cele netratate termic, la un nivel rezonabil care a atenuat parţial ponderea mai mică a cererii generată de sectorul aeronautic în primul trimestru.

„Investiţiile au reprezentat un element cheie în primul trimestru al anului 2021 şi principalul proiect al companiei, AP12LE, a continuat, în ciuda provocărilor cu care s-au confruntat furnizorii implicaţi în acest proiect complex. Astfel, la 31 martie 2021, Alro a ajuns la 100 de cuve de electroliză modernizate cu această tehnologie inovatoare de la demararea acestui proiect, cu 22 de cuve suplimentare care au fost puse în funcţiune în primul trimestru al anului 2021, în timp ce alte 22 erau într-un stadiu avansat de modernizare. Pe lângă acestea, Vimetco Extrusion, filiala din aval a Alro, va investi aproximativ 10 milioane euro într-o linie complet nouă de extrudare a profilelor din aluminiu, un proiect estimat că va fi pus în funcţiune până în septembrie 2022. Noua linie de extrudare de 7” este echipată cu tehnologia necesară pentru a funcţiona cu o intervenţie umană redusă, întregul proces fiind automatizat şi având unul dintre cele mai mici consumuri de gaz de pe piaţă”, se menţionează în comunicatul ALRO.

 

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...