1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Grupul ArcelorMittal a înregistrat în trimestrul trei un profit de peste 900 de milioane de dolari, peste așteptările inițiale

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a raportat un profit trimestrial peste estimări, după ce atenuarea restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (Covid-19) a dus la îmbunătăţirea cererii în toate regiunile, transmite Reuters, citată de Agerpres.

05 noi, 2020 | Agerpres

Compania cu sediul în Luxemburg (foto), responsabilă pentru aproximativ 5% din oţelul produs pe plan mondial, a raportat un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 901 milioane de dolari în trimestrul trei din 2020, un declin de 15% faţă de perioada similară din 2019 şi uşor sub estimările analiştilor, de 838 milioane de dolari.

Piaţa oţelului se redresează după un trimestru doi extrem de dificil, îmbunătăţiri semnificative ale profiturilor fiind înregistrate în Brazilia, Africa de Sud, Kazahstan şi Ucraina, a afirmat directorul general Lakshmi Mittal.

Şi subsidiara minieră a avut o evoluţie peste estimări în trimestrul trei din 2020, în urma preţului mai ridicat al minereului de fier şi a majorării producţiei. Compania se aşteaptă ca livrările de minereu de fier din 2020 să fie la nivelul din 2019, după ce anterior previzionase un declin de 5%.

ArcelorMittal a început să redeschidă unele facilităţi de producţie, deşi cererea a rămas sub nivelul normal, incertitudinile fiind accentuate de al doilea val al pandemiei. De asemenea, compania a anunţat că va continua reducerile de costuri şi va închide definitiv furnalul din Cracovia, Polonia.

Compania şi-a îndeplinit ţinta de reducere a datoriei nete la şapte miliarde de dolari la 30 septembrie 2020, cel mai redus nivel de la crearea ArcelorMittal, în 2006.

ArcelorMittal deţine în România unităţi de producţie la Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO