1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Grupul auto chinez BAIC cumpără 5% din Daimler şi devine al treilea mare acţionar al companiei germane

Grupul auto chinez BAIC a anunţat marţi achiziţionarea unei participaţii de 5% la producătorul auto german Daimler AG, transmit DPA şi Reuters.

23 iul, 2019 | ECONOMICA.net

În urma tranzacţiei BAIC devine al treilea mare acţionar al companiei germane, după grupul chinez Geely şi Fondul Suveran de Investiţii din Kuweit.

Daimler, care din 2003 deţine o participaţie de 10% în BAIC Motor (subsidiara grupului chinez listată la Bursa de la Hong Kong), a salutat investiţia.

"Această măsură consolidează sprijinul nostru puternic pentru strategia şi conducerea Daimler", a afirmat preşedintele BAIC, Heyi Xu.

Reprezentanţii Geely nu au comentat informaţiile privind achiziţia BAIC.

Reglementările privind preluările din Germania permit unui cumpărător să achiziţioneze o participaţie de până la 3% fără a informa autorităţile de supervizare.

Încă din 2015, BAIC a indicat că este interesat de achiziţionarea unei participaţii la Daimler şi şi-a extins eforturile după ce Li Shufu, preşedintele producătorului auto rival chinez Zhejiang Geely Holding Group, a cumpărat 9,69% din Daimler, în 2018, devenind cel mai mare acţionar al grupului german. Geely a anunţat că vrea o alianţă cu Daimler, care dezvoltă vehicule electrice şi autonome, pentru a răspunde provocărilor venite de la noile rivale, cum ar fi Tesla şi Uber.

Daimler a vândut anul trecut 653.000 de maşini în China, cea mai mare piaţă a sa la nivel global.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO