Grupul Banca Transilvania a înregistrat un profit de 656,33 de milioane de lei în primele trei luni din 2021

Grupul Financiar Banca Transilvania a obţinut un profit net consolidat de 656,33 de milioane de lei în primul trimestru din acest an, din care cel al băncii este de 581,26 de milioane de lei, se precizează într-un comunicat al instituției, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 29 apr. 2021, 19:37
Grupul Banca Transilvania a înregistrat un profit de 656,33 de milioane de lei în primele trei luni din 2021

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns, la finalul primului trimestru, la 110,9 miliarde de lei, iar creditele au crescut până la 43,09 miliarde de lei. Depozitele clienţilor au ajuns la 93,19 miliarde de lei, din care 64,22 de miliarde de lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 28,96 de miliarde de lei, depozitele companiilor.

Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu aproximativ 75 de milioane de lei la profitabilitatea Grupului BT. Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 45,61% calculat cu un impact anualizat al contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie.

„Vedem semne încurajatoare, economia României şi-a revenit bine în primele trei luni ale anului, însă provocările nu au trecut. Acum depindem de ritmul vaccinării, dar şi de restricţiile de călătorie şi consum din celelalte ţări europene şi din lume, iar ritmul revenirii va fi corelat direct cu cel al marilor economii din Uniunea Europeană. Suntem optimişti, dar rămânem în gardă şi ţinem aproape de clienţii cu credite şi de cei care au nevoie de finanţare pentru susţinerea business-ului lor, a consumului şi a economiei. Banca Transilvania a funcţionat cu motoarele turate în primele trei luni ale anului, ceea ce se vede în numărul record de finanţări acordate”, a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 3,73% la 31 martie 2021. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 131%. Solvabilitatea băncii este de 23,82% şi cuprinde profitul aferent trimestrului încheiat. Fitch Ratings a menţinut ratingul Băncii Transilvania pentru finanţări pe termen lung (IDR) la „BB+”, cu perspectivă negativă, precum şi ratingului de viabilitate (VR) la nivelul „bb+”.

Soldul creditelor imobiliare/ipotecare este de 13,8 miliarde de lei, iar al creditelor IMM, aproximativ 17,8 miliarde de lei. Banca a ajuns la 4,4 milioane de carduri în portofoliu, dintre care peste 530.000 sunt carduri de credit.

În comunicat de menţionează că, la Adunarea Generală a Acţionarilor BT din 28 aprilie, acţionarii au aprobat propunerea Consiliului de Administraţie privind închiderea anului 2020, repartizarea profitului, precum şi majorarea capitalurilor proprii cu 573,8 milioane de lei.

Bugetul de investiţii BT pentru 2021 este de 400,88 milioane de lei şi va fi alocat în proiecte de IT, pentru carduri, iniţiative digitale şi reţea.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpire masivă a gazelor de la 1 iulie pentru populația care nu a ales nimic la liberalizare. Engie a trimis clienților o ofertă cu 25% mai scumpă
Scumpire masivă a gazelor de la 1 iulie pentru populația care nu a ales nimic la liberalizare. Engie a trimis clienților ...
Engie, cel mai mare furnizor de gaze pentru populație, a început să trimită clienților înștiințări cu noile oferte, în condițiile în care vechile contracte expiră la jumătatea acestui......
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind ...
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Cifra de afaceri a Tubomecanica s-a diminuat în primele trei luni ale acestui an cu 29,8% faţă de perioada similară din ...