Grupul bancar UniCredit SpA este interesat de preluarea Commerzbank – Financial Times

UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar din Italia, pregăteşte o ofertă rivală, de miliarde de euro, pentru a prelua Commerzbank AG, a anunţat joi, 4 aprilie, publicaţia britanică Financial Times (FT), transmite Reuters, potrivit Agerpres. 
Economica.net - joi, 04 apr. 2019, 08:15
Grupul bancar UniCredit SpA este interesat de preluarea Commerzbank - Financial Times
Creditorul italian vrea să cumpere o participaţie semnificativă în Commerzbank, care ar urma apoi să fuzioneze cu HypoVereinsbank, banca germană pe care o deţine deja, au declarat pentru FT surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Reprezentanţii UniCredit şi Commerzbank nu au vrut să comenteze informaţia. 

Entitatea ar urma să aibă sediul în Germany, în timp ce UniCredit îşi va menţine sediul central la Milano şi va fi în continuare listată la bursă în Italia, susţin sursele. 

În 2017, Reuters anunţa că UniCredit a anunţat autorităţile de la Berlin că este interesată de o eventuală fuziune cu Commerzbank, ulterior banca dezminţind informaţia. 

În 17 martie, principalele bănci din Germania, Deutsche Bank şi Commerzbank, au confirmat că au demarat negocieri în vederea unei posibile fuziuni dar au avertizat însă că nu există nicio certitudine cu privire la finalul acestor discuţii. 

Separat, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat joi pentru Reuters că negocierile dintre Deutsche Bank şi Commerzbank decurg mulţumitor. 

Dacă vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro. Împreună entitatea ar avea o cotă de 20% din piaţă de retail banking din Germania şi un efectiv de 140.000 de angajaţi la nivel mondial. 

În schimb, sindicatele avertizează că o fuziune între Deutsche Bank şi rivala sa Commerzbank ar putea avea ca rezultat pe termen lung concedierea a 30.000 de angajaţi. 

UniCredit SpA este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. 

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. 

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...