Grupul bancar UniCredit SpA este interesat de preluarea Commerzbank – Financial Times

UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar din Italia, pregăteşte o ofertă rivală, de miliarde de euro, pentru a prelua Commerzbank AG, a anunţat joi, 4 aprilie, publicaţia britanică Financial Times (FT), transmite Reuters, potrivit Agerpres. 
Economica.net - joi, 04 apr. 2019, 08:15
Grupul bancar UniCredit SpA este interesat de preluarea Commerzbank - Financial Times
Creditorul italian vrea să cumpere o participaţie semnificativă în Commerzbank, care ar urma apoi să fuzioneze cu HypoVereinsbank, banca germană pe care o deţine deja, au declarat pentru FT surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Reprezentanţii UniCredit şi Commerzbank nu au vrut să comenteze informaţia. 

Entitatea ar urma să aibă sediul în Germany, în timp ce UniCredit îşi va menţine sediul central la Milano şi va fi în continuare listată la bursă în Italia, susţin sursele. 

În 2017, Reuters anunţa că UniCredit a anunţat autorităţile de la Berlin că este interesată de o eventuală fuziune cu Commerzbank, ulterior banca dezminţind informaţia. 

În 17 martie, principalele bănci din Germania, Deutsche Bank şi Commerzbank, au confirmat că au demarat negocieri în vederea unei posibile fuziuni dar au avertizat însă că nu există nicio certitudine cu privire la finalul acestor discuţii. 

Separat, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat joi pentru Reuters că negocierile dintre Deutsche Bank şi Commerzbank decurg mulţumitor. 

Dacă vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro. Împreună entitatea ar avea o cotă de 20% din piaţă de retail banking din Germania şi un efectiv de 140.000 de angajaţi la nivel mondial. 

În schimb, sindicatele avertizează că o fuziune între Deutsche Bank şi rivala sa Commerzbank ar putea avea ca rezultat pe termen lung concedierea a 30.000 de angajaţi. 

UniCredit SpA este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. 

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac. 

Te-ar mai putea interesa și
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste un miliard de lei la capitalizare, în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste un miliard de lei la capitalizare, în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,06 miliarde de lei la capitalizare, 0,53%, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu 360,5%, în comparaţie cu......
USR acuză Guvernul că a inventat taxa pe soare și solicită refacerea OUG pentru energia din surse regenarabile
USR acuză Guvernul că a inventat taxa pe soare și solicită refacerea OUG pentru energia din surse regenarabile
Uniunea Salvaţi România solicită guvernanţilor stoparea publicării în Monitorul Oficial şi refacerea ordonanţei de ...
Încrederea mediului de afaceri din Bulgaria a crescut cu 3,5% în noiembrie
Încrederea mediului de afaceri din Bulgaria a crescut cu 3,5% în noiembrie
Indicatorul de încredere a mediului de afaceri din Bulgaria a înregistrat în luna noiembrie o creştere de 3,5% comparativ ...
Ungaria a fost scutită de plafonarea preţului la petrolul rusesc decisă de UE – ministrul de Externe ungar
Ungaria a fost scutită de plafonarea preţului la petrolul rusesc decisă de UE – ministrul de Externe ungar
Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrol, a anunţat sâmbătă ministrul ungar al Afacerilor ...