Grupul BAT este recunoscut de Financial Times ca lider în rezolvarea problemelor climatice

Eforturile BAT în domeniul protejării mediului și comunităților sunt recunoscute din nou, prin nominalizarea în topul inaugural FT European Climate Leaders. Compania și-a stabilit obiective ambițioase pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon rezultate din activitățile proprii până în 2030 și din întregul lanț valoric până în 2050. BAT construiește un viitor mai bun (A Better Tomorrow ™) pentru toată lumea, inclusiv prin reducerea impactului asupra sănătății.
Ion Dobreanu - joi, 20 mai 2021, 14:05
Grupul BAT este recunoscut de Financial Times ca lider în rezolvarea problemelor climatice

British American Tobacco a fost recunoscut de Financial Times drept lider în abordarea problemelor climatice într-un top inaugural realizat în Europa (FT European Climate Leaders).

FT Europe Climate Leaders 2021 recunoaște primele 300 din cele peste 4.000 de companii din Europa care au realizat cea mai mare reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în raport cu veniturile, în perioada 2014-2019.

BAT și-a stabilit obiective climatice ambițioase, inclusiv reducerea la zero a emisiilor de dioxid de carbon provenite din activitățile proprii până în 2030. În 2020, BAT a realizat deja o reducere cu 30,9% a emisiilor din activitățile proprii, ceea ce înseamnă o reducere de 37,4% față de valoarea inițială din 2017. În luna martie a acestui an, BAT și-a asumat un nou obiectiv: zero emisii de dioxid de carbon la nivelul întregului lanț valoric până în 2050, reprezentând aproximativ 90% din amprenta sa totală de carbon.

Minimizarea impactului asupra mediului, creșterea rezistenței la schimbările climatice și protejarea resurselor naturale necesare societății sunt părți cheie ale strategiei de sustenabilitate a BAT. Câteva exemple includ:
• Îmbunătățirea eficienței energetice a fabricilor, prin echipamente moderne eficiente și cu impact redus.
• Creșterea utilizării energiei regenerabile prin achiziții de energie regenerabilă și realizarea de proiecte care să genereze energie
• Optimizarea logisticii și a parcului auto, prin îmbunătățirea performanței vehiculelor și eficientizarea consumului de combustibil.

Kingsley Wheaton, Chief Marketing Officer la BAT, a declarat: “Suntem foarte mândri că am fost numiți de către Financial Times drept una dintre companiile lider în lupta împotriva problemelor climatice. BAT și-a asumat angajamentul de a fi o companie responsabilă prin reducerea impactului afacerii sale asupra mediului.

Anul trecut, am spus că vom atinge neutralitatea emisiilor de carbon provenite din propriile activități până în 2030 și avem deja progrese semnificative în această direcție. În plus, în contextul provocării globale urgente generate de schimbările climatice, la începutul acestui an ne-am angajat să reducem la zero emisiile de carbon pe întreg lanțul valoric până în 2050. Recunoașterea eforturilor noastre de către Financial Times reprezintă un semnal pozitiv că ne îndreptăm în direcția cea bună.

BAT și-a asumat ca obiectiv construirea un viitor mai bun (A Better Tomorrow ™) și reducerea impactului asupra sănătății prin intermediul unei game de produse plăcute, cu risc redus. Eforturile și angajamentul companiei față de standarde înalte de sustenabilitate au fost recunoscute de instituții independente. Printre acestea se numără includerea companei în Dow Jones Sustainability Index pentru 19 ani consecutiv (BAT fiind singura companie de tutun listată în prestigiosul World Index în 2020), un rating MSCI BBB și un nivel CDP A List.

Despre BAT

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, înființată în 1902. Scopul nostru este de a construi un viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii asupra sănătății, ceea ce presupune: angajamentul de a oferi consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus. Compania a anunțat ca obiective creșterea numărului consumatorilor de produse cu risc redus la 50 de milioane până în 2030 și generarea a cel puțin 5 miliarde de lire sterline în venituri din aceste categorii de produse în 2025. BAT s-a angajat, de asemenea, să îi încurajeze pe cei continuă să fumeze, să treacă complet la alternative dovedite științific, cu risc redus*.

Această recentă nominalizare marchează o etapă importantă în călătoria de transformare a BAT către un viitor mai bun, punând sustenabilitatea pe primul plan și în tot ceea ce face. Obiectivele mai largi ale companiei includ:

  • creșterea numărului consumatorilor de produse cu risc redus la 50 de milioane până în 2030;
  • creșterea veniturilor din noile categorii de produse la 5 miliarde GBP în 2025;
  • atingerea unui nivel de zero emisii de dioxid de carbon provenite din propriile activități (Scop 1 și 2) până în 2030 și pe întregul lanț valoric (Scopul 3) până în 2050;
  • eliminarea plasticului de unică folosință nenecesar și utilizarea exclusivă de ambalajele de plastic reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025.

Citește mai mult despre raportul de sustenabilitate al BAT on-line pe https://www.bat.com/sustainability sau descărcând raportul BAT ESG Report 2020.

* Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

Te-ar mai putea interesa și
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Au demarat investigațiile geotehnice pentru stabilirea parametrilor de dimensionare a soluțiilor tehnice și a structurilor, ce vor fi prevăzute în studiul de fezabilitate al drumului expres......
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat ...
Grupul românesc Uzinsider se apucă să facă o fabrică de turbine la Ploiești. Depune cerere să finanțeze investiția prin Fondul de Tranziție Justă
Grupul românesc Uzinsider se apucă să facă o fabrică de turbine la Ploiești. Depune cerere să finanțeze investiția ...
Una dintre firmele din grupul Uzinsider a anunțat că deschide un punct de lucru pentru construcția de turbine hidraulice ...
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă toate soluţiile pe care le au pe masă
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă ...
Programul ''Made în România'' are o importanţă foarte mare în strategia Bursei de Valori Bucureşti şi, prin acesta, ...