Grupul BCR şi Arval România – acord pentru preluarea unei părţi din activitatea de leasing

Grupul BCR şi Arval România au semnat un acord pentru transferul unei părţi din activitatea de leasing operaţional a BCR Fleet Management, potrivit unui comunicat al băncii.
AGERPRES - lun, 06 iun. 2022, 10:25
Grupul BCR şi Arval România - acord pentru preluarea unei părţi din activitatea de leasing

Acordul a fost încheiat săptămâna trecută, iar finalizarea tranzacţiei este condiţionată de îndeplinirea mai multor condiţii suspensive, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenţei, fiind aşteptată înainte de sfârşitul anului, scrie Agerpres.

„Înţelegerea mai prevede şi că cele două entităţi vor colabora pentru comercializarea produselor de mobilitate Arval către clienţii BCR”, se menţionează în comunicat.

Tranzacţia face parte din strategia grupului BCR de a se concentra pe produsele sale bancare de bază, dar şi de a continua să ofere clienţilor săi soluţii de mobilitate într-un mod şi mai eficient.

„Grupul BCR foloseşte această oportunitate pentru a îşi ajusta strategia cu privire la produsul de leasing operaţional şi, prin intermediul acestui parteneriat, va putea să ofere clienţilor săi soluţii îmbunătăţite în cooperare cu un partener cu o expertiză globală în zona de mobilitate şi administrare a flotelor”, a declarat Adrian Lăcătuş, director general BCR Fleet Management.

La rândul său, Roxana Lupescu, director general Arval România a afirmat că acest acord cu grupul BCR va permite să răspundă la nevoile clienţilor în creştere de mobilitate şi tranziţie energetică prin intermediul gamei de produse şi servicii.

BCR Fleet Management face parte din Grupul BCR şi pune la dispoziţia companiilor servicii de preluare a administrării parcurilor auto, oferindu-le garanţia că flotele funcţionează în parametrii tehnici optimi şi asigurând eficientizarea costurilor de exploatare.

Prin această operaţiune, Arval îşi va consolida poziţia de lider în România şi va întări cooperarea deja existentă cu Grupul Erste în regiune (Cehia şi Slovacia).

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 323 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.

BCR este banca nr. 1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de o reţea naţională extinsă de ATM-uri şi maşini multifuncţionale – 1.700 de echipamente, şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

Arval este specializat în leasing de vehicule full service şi noi soluţii de mobilitate, încheind contracte de leasing pentru mai mult de 1,4 milioane de maşini la nivel global, până la finalul lui Iunie 2021. În fiecare zi, mai mult de 7.200 de angajaţi Arval din 30 de ţări oferă soluţii flexibile pentru a face călătoriile uşoare şi sustenabile pentru clienţii săi, de la corporaţii internaţionale la companii mici şi clienţi persoane fizice.

Arval este membru fondator al Alianţei Globale Element-Arval, un lider global în sectorul administrării flotelor, cu peste 3 milioane de vehicule în 53 de ţări. Arval a fost fondat în 1989 şi face parte din Grupul BNP Paribas. Ca parte din Grup, Arval este cuprins în divizia Retail Banking & Services.

În România, Arval este prezentă din 2007 şi a clădit în mod consistent o echipă de peste 90 de experţi ce oferă servicii de leasing operaţional complet pentru mai mult de 800 clienţi.

La finalul lunii decembrie 2021, Arval a devenit liderul pieţei locale pe segmentul de leasing operaţional full service, cu o flotă de 12.581 de vehicule.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile de gaze rusești rămân reduse, România înmagazinează mai puține gaze pentru iarnă
Importurile de gaze rusești rămân reduse, România înmagazinează mai puține gaze pentru iarnă
Datele Transgaz de azi arată că importurile de gaze ale României rămân reduse față de nivelul cu care eram obișnuiți, chiar dacă au crescut față de ziua precedentă, când au fost reduse,......
Putin şi Xi Jinping intenţionează să ia parte la summitul G20 din noiembrie în Bali
Putin şi Xi Jinping intenţionează să ia parte la summitul G20 din noiembrie în Bali
Preşedinţii Rusiei Vladimir Putin şi Chinei Xi Jinping sunt amândoi aşteptaţi să ia parte la summitul G20 din insula ...
NBC News: Rusia i-ar fi instruit pe angajaţii centralei nucleare Zaporojie să nu meargă la serviciu vineri, pe fondul îngrijorărilor cu privire la un incident planificat
NBC News: Rusia i-ar fi instruit pe angajaţii centralei nucleare Zaporojie să nu meargă la serviciu vineri, pe fondul ...
Rusia i-ar fi instruit pe angajaţii centralei nucleare Zaporojie să nu se prezinte vineri la lucru, au confirmat în exclusivitate ...
Programul Iluminat Public – Solicitanţii pot depune, de vineri, cererile de finanţare
Programul Iluminat Public – Solicitanţii pot depune, de vineri, cererile de finanţare
Solicitanţii pot depune în aplicaţia informatică, începând de vineri, ora 10:00, cererile de finanţare în cadrul ...