Grupul Boromir se dezvoltă în industria cherestelei

Boromir Prod Buzău, compania fanion a grupului de panificaţie Boromir, va plăti, în calitate de co-debitor, creditele de aproape 3 milioane de euro ale subsidiarei Hardwood SRL Rm. Vâlcea, dacă acţionarii vor fi de acord cu managementul. Hardwood are venituri de zeci de milioane din exportul de cherestea.
Adrian N. Ionescu - mar, 04 dec. 2012, 09:34
Grupul Boromir se dezvoltă în industria cherestelei

Boromir Prod Buzău (simbol bursier SPCU) este asociatul majoritar (cu peste 62% din părţile sociale) al companiei producătoare de cherestea Hardwood SRL Rm. Vâlcea.

Hardwood  a avut afaceri de peste 23 de milioane de lei, anul trecut, din exportul de furniruri şi cherestea. Afacerile au fost în creştere din 2006 încoace, de la 17,5 milioane de lei, dar de atunci, când profitul a fost de peste 126.000 de lei, câştigurile nete au fost simbolice (23.000 lei în 2011).

Compania era încă puternic îndatorată la sfârşitul anului trecut, potrivit datelor Ministerului Finanţelor (15,5 milioane de lei).

Acţionarii Boromir (SPCU) vor decide în 17 ianuarie, dacă firma lor va plăti, în calitate de co-debitor 5 credite de 2,8 milioane de euro, dintre care 2, de aproape 1,3 milioane de euro pe termen de sub un an, altele două pe 5 ani, şi unul de 278.00 euro pe 10 ani, toate de la BRD.

Compania exportă grinzi, bârne, scânduri, buşteni şi furniruri în Asia (China, Taiwan, Indonesia, Tailanda, Vietnam, Pakistan), ţările arabe (Tunisia, Algeria, Maroc, Egipt, Liban, Siria, Libia, U.A.E., Iordania) şi în Grecia, Spania, Portugalia, Franţa şi Italia.

Compania taie pădurile din „perimetrele cu mari resurse forestiere“ din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Gorj, Arad, Covasna, Vâlcea, Argeş.

Compania de morărit şi panificaţie Boromir Prod Buzău (SPCU) este controlată de omul de afaceri Constantin Boromiz.

Compania a înregistrat afaceri de 82,9 milioane de lei, în primele nouă luni afaceri, mai mici cu 25% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net a fost de 252.000 de lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

Compania are o valoare de piaţă (capitalizare bursieră) de peste 30 de milioane de lei.

În afară de Boromir Prod, Grupul Boromir mai include companiile Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) şi Panmed Mediaş.

Te-ar mai putea interesa și
Primul credit persoane fizice, fără avans şi fără comisioane, pentru achiziţia panourilor fotovoltaice
Primul credit persoane fizice, fără avans şi fără comisioane, pentru achiziţia panourilor fotovoltaice
ProCredit Bank lansează creditul ProGreen pentru panouri fotovoltaice dedicat persoanelor fizice, fără avans și fără comisioane. Creditul este destinat celor care vor să facă tranziția la o......
La CEC Bank unul din patru credite se acordă 100% digital
La CEC Bank unul din patru credite se acordă 100% digital
CEC Bank a introdus, pe parcursul anului trecut, fluxurile ce permit procesarea 100% digitală a cererilor de credite negarantate ...
Consiliul Concurenţei investighează Sony. Posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de distribuţie a jocurilor pentru PlayStation
Consiliul Concurenţei investighează Sony. Posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa de distribuţie a jocurilor pentru ...
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă de către ...
Fostul şef de la Enel s-a alăturat fondului suedez de investiţii EQT Infrastructure
Fostul şef de la Enel s-a alăturat fondului suedez de investiţii EQT Infrastructure
Francesco Starace s-a alăturat fondului suedez de investiţii EQT Infrastructure în calitate de partener, la câteva săptămâni ...