Grupul Bosch a raportat în România o cifră de afaceri de 1,2 miliarde lei, în 2015

Cifra de afaceri înregistrată de Grupul Bosch în România a ajuns, în 2015, la 1,2 miliarde de lei, iar vânzările totale nete pe piaţa locală au crescut cu aproape 50% faţă de anul anterior, până la 1,7 miliarde lei, potrivit rezultatelor financiare ale companiei, publicate vineri.
Economica.net - vin, 27 mai 2016, 07:51
Grupul Bosch a raportat în România o cifră de afaceri de 1,2 miliarde lei, în 2015

Conform sursei citate, achiziţia completă a două foste joint-venture deţinute în părţi egale (BSH Hausgeräte GmbH şi Robert Bosch Automotive Steering GmbH) a dus la creşterea vânzărilor cu 30 de procente. Pe de altă parte, Bosch a înregistrat şi o importantă creştere operaţională, iar calculate pe o bază comparabilă, vânzările pe piaţa locală s-au majorat cu 12 procente.

În acelaşi timp, vânzările totale nete de 1,7 miliarde de lei (375 milioane de euro) în România, inclusiv vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au crescut faţă de anul precedent cu aproape 50%.

Per ansamblu, afacerile înregistrate de Bosch în România au ajuns, în 2015, la 1,2 miliarde de lei (272 milioane de euro).

În ceea ce priveşte numărul angajaţilor grupului în România, în anul 2015 acesta a fost de aproximativ 3.200 persoane, echivalentul unei creşteri de peste 30% comparativ cu anul 2014. Pentru acest an, se preconizează o majorare semnificativă a numărului de angajaţi, la un nivel similar, mai ales pentru reprezentanţele din Blaj, Cluj şi Timişoara.

Potrivit companiei, în cursul anului trecut, valoarea investiţiilor pe plan local s-a cifrat la aproximativ 178 milioane lei (40 de milioane euro), în timp ce pentru 2016 sunt planificate suplimentări, în special pentru continuarea dezvoltării liniilor de producţie pentru Soluţii de mobilitate.

‘Capacitatea în creştere şi operaţiunile în expansiune ale fabricilor Bosch din Blaj şi Cluj, precum şi extinderea activităţilor de R&D (Cercetare & Dezvoltare, n.r.) consolidează prezenţa companiei şi potenţialul constant de creştere în România. Locaţia din Jucu şi-a triplat producţia de la inaugurarea în anul 2014. În această fabrică, Bosch produce, printre altele, unităţi electronice de control pentru asistenţă la condus şi unităţi electronice pentru siguranţă, pentru clienţi globali din industria auto. În 2015 şi 2016, fabrica de componente auto din Jucu a adăugat produse noi în portofoliul propriu, inclusiv componente pentru airbaguri şi sisteme de asistenţă la parcare pentru un plus de siguranţă şi confort. În Blaj, divizia Soluţii de mobilitate a început producţia de componente de grup motopropulsor la finalul anului 2015 şi preconizează o creştere puternica a producţiei în 2016, prin extinderea proiectelor existente’, se notează în comunicatul companiei.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi, pe lângă Centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, mai operează o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată, de asemenea, în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timisoara. Totodată, în Bucureşti, Bosch deţine un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul în Capitală.

La nivel mondial, Grupul Bosch are circa 375.000 de angajaţi şi a generat, în 2015, vânzări de peste 70,6 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...