Grupul BT şi Wood&Co şi-au redus deţinerea la SIF Moldova la sub 5%. ASF a ridicat restricţia la vot

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a ridicat restricţia privind limitarea drepturile de vot în AGA la SIF Moldova (SIF2) la 5% pentru "grupul Banca Transilvania" şi firma cehă de brokeraj Wood&Company, după ce deţinerea grupului de acţionari a coborât la 4,85%.
Economica.net - lun, 30 sept. 2013, 08:53
Grupul BT şi Wood&Co şi-au redus deţinerea la SIF Moldova la sub 5%. ASF a ridicat restricţia la vot

Autoritatea pieţei de capital a amendat, la finalul lunii iulie, BT Asset Management şi firma cehă de brokeraj Wood&Company şi a sancţionat cu avertisment alţi patru acţionari din acest grup pentru că nu şi-au redus partcipaţia la SIF Moldova sub pragul legal de deţinere la SIF-uri, de 5%.

Fosta autoritate a pieţei de capital, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), ale cărei atribuţii au fost preluate de ASF, a emis în luna aprile o ordonanţă prin care a dispus ca aceşti acţionari să îşi reducă participaţia de la 9,8% la 5% la SIF Moldova în termen de trei luni.

Tot atunci, CNVM a limitat la 5% drepturile de vot pentru „grupul Banca Transilvania” şi firma cehă de brokeraj Wood&Company.

Comisia a stabilit că cele două părţi acţionează concertat, având în vedere un deal realizat la 8 martie între „grupul Banca Transilvania” şi Wood&Company cu 4,91% din titlurile SIF Moldova, în ultima zi în care investitorii care cumpărau acţiuni aveau dreptul să participe la AGA în care a fost ales noul Consiliu de Administraţie al SIF Moldova.

Un pachet de acţiuni reprezentând 4,91% din acţiunile SIF Moldova (SIF2) a fost transferat, la finalul lunii august, printr-un deal de 31,7 milioane lei (7,1 milioane euro), volumul de titluri transferate fiind apropiat de cel transferat în luna martie de Banca Transilvania către casa cehă de brokeraj Wood&Company.

La Bursă nu a fost raportat nici vânzătorul, nici cumpăratorul pachetului de acţiuni. Unii brokeri au bănuit atunci că Wood a înapoiat acţiunile SIF Moldova către Banca Transilvania.

Acţiunile SIF Moldova se tranzacţionau luni la un preţ de 1,255 lei, în scădere cu 0,55%. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a societăţii de investiţii financiare este de 651,45 milioane lei (146 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...