Grupul chinez Ping An a preluat cunoscuta clădire Lloyd’s din Londra

Grupul chinez de asigurări Ping An a preluat de la banca germană Commerzbank cunoscuta clădire Lloyd's din cartierul financiar City of London, un turn de 14 etaje cu înălţimea de aproape 100 de metri, pentru 260 milioane de lire sterline (300 milioane euro).
Economica.net - lun, 08 iul. 2013, 11:06
Grupul chinez Ping An a preluat cunoscuta clădire Lloyd's din Londra

Ping An este prima companie chineză de asigurări care investeşte pe piaţa imobiliară londoneză, potrivit Financial Times.

Lloyd’s Building, construită în anii ’80, este cunoscută pentru designul „întors pe dos”, cu lifturile şi instalaţiile metalice pentru serviciile de apă şi climatizare plasate pe exteriorul clădirii.

Clădirea, proiectată de reputatul arhitect Richard Rogers (Centrul Pompidou – Paris, Millennium Dome – Londra, Curtea Europenă a Drepturilor Omului – Strasbourg), este în prezent sediul companiei Lloyd’s of London, cea mai mare piaţă de tranzacţii de asigurare-reasigurare din lume.

Ping An este a treia companie de asigurări de viaţă din China după numărul clienţilor.

Jon Crossfield, director în cadrul Savills, una dintre agenţiile de imobiliare care au participat la tranzacţie, a declarat că achiziţia „ilustrează din nou dominaţia investitorilor străini în Londra”, notează Financial Times.

Investiţiile asiatice în proprietăţi din cartierul financiar londonez au crescut puternic în ultimii trei ani, de la 135 milioane lire sterline în 2009 (3,3% din piaţă) la 1,25 miliarde lire anul trecut. În primele trei luni ale acestui an, suma se ridică la 595 milioane lire sterline, reprezentând jumătate din piaţă, potrivit estimărilor companiei de consultanţă Jones Lang LaSalle.

China Investment Corporation, fondul suveran al guvernului chinez, a preluat anul trecut sediul din Londra al grupului german Deutsche Bank pentru 250 milioane de lire sterline.

Te-ar mai putea interesa și
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat luni, pentru AGERPRES, directoarea generală a Administraţiei......
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții ...
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” politice şi geografice în Balcani sau în estul UE sunt extrem de periculoase
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” ...
Ministrul de externe german Annalena Baerbock a pledat pentru admiterea rapidă în Uniunea Europeană a statelor candidate ...
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Preşedintele chinez Xi Jinping este aşteptat într-o vizită de stat în Franţa pe 6 şi 7 mai, pentru a discuta despre ...