1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Grupul Deutsche Telekom nu este mulţumit de operaţiunile din România şi Polonia

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom nu este mulţumit de performanţele înregistrate de diviziile sale din România, Polonia şi Olanda, a declarat joi directorul general Tim Hoettges, transmite Reuters, citată de Agerpres.

05 noi, 2015 | Agerpres

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. Brandul Telekom România este prezent pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România.

'În ceea ce priveşte portofoliul nostru, este vorba de activităţile din Olanda, România şi Polonia unde nu suntem mulţumiţi de performanţele înregistrate', a declarat Tim Hoettges la o conferinţă cu analiştii.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt de la Deutsche Telekom a subliniat că aceasta nu înseamnă că grupul german ia în considerare eventuale vânzări.

OTE a raportat joi o scădere cu 5,7% a profitului operaţional în trimestrul al treilea, până 350,1 milioane de euro, din cauza concurenţei dure din România şi a veniturilor mai reduse obţinute de divizia sa de telefonie mobilă din Grecia. În ceea ce priveşte Telekom România, compania a raportat o scădere a veniturilor de 3,3%, până la 442,7 milioane euro, la nouă luni, în timp ce la nivelul trimestrului III din 2015, veniturile s-au ridicat la 143,5 milioane de euro, cu 5,2% mai mici faţă de faţă de T3 2014.

Deutsche Telekom este una din companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 30 milioane de linii fixe şi peste 17 milioane linii broadband, la 31 decembrie 2014. Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de ţări şi are circa 228.000 angajaţi la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro, în anul financiar 2014, mai mult de 60% din această valoare în afara Germaniei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO