Grupul Dr. Max, cu afaceri anuale de 8,9 miliarde de lei, îşi consolidează afacerile: retailerul Dr. Max a absorbit distribuitorul de medicamente Mediplus

Fuziunea dintre Dr. Max şi Mediplus Exim a produs efecte din punct de vedere juridic, fiscal şi contabil la 1 ianuarie 2024. La aceeaşi dată, patrimoniul Mediplus Exim a fost transmis, prin transfer universal, către Dr. Max, iar Mediplus a fost dizolvată, fără lichidare, şi a fost radiată din Registrul Comerţului. Angajaţii firmei Mediplus Exim au fost preluaţi de Dr. Max în urma fuziunii.
Cristina Şomănescu - Dum, 04 feb. 2024, 21:31
Grupul Dr. Max, cu afaceri anuale de 8,9 miliarde de lei, îşi consolidează afacerile: retailerul Dr. Max a absorbit distribuitorul de medicamente Mediplus

Dr. Max şi Mediplus Exim fac parte din grupul Dr. Max şi sunt deţinute de Pharmax Holdings Limited.
Dr. Max operează linia de retail farmaceutic a grupului Dr. Max România, iar Mediplus Exim – linia de distribuţie de medicamente.

Dr. Max şi Mediplus Exim au structuri de administrare şi de conducere similare, „ceea ce conduce la un paralelism al eforturilor de conducere şi administrare, îngreunând procesul decizional şi dublând costurile de funcţionare ale societăţilor„, spune asociatul unic în proiectul de fuziune, analizat de Economica.net.

Grupul Dr. Max a realizat cifră de afaceri netă de 8,9 miliarde de lei în anul 2022, cu peste 26% mai mare decât cea obţinută în anul 2021, arată o analiză Economica.net pe baza bilanţurilor societăţilor.

La 25 octombrie 2023, asociatul unic al Dr. Max şi Mediplus Exim a decis demararea procesului de fuziune prin absorbţie între cele două companii.

La 31 decembrie 2023, ora 23:59, fuziunea dintre Dr. Max, în calitate de societate absorbantă, şi Mediplus Exim, firmă absorbită, a produs efecte juridice. Ca efect al fuziunii, patrimoniul Mediplus Exim a fost transmis, prin transfer universal, către Dr. Max.
În urma fuziunii, capitalul social al Dr. Max a fost majorat cu peste 160 de milioane de lei şi depăşeşte 392 de milioane de lei. Majorarea s-a făcut prin emiterea unui număr de 13,3 milioane de părţi sociale cu valoare nominală de 12 lei, conform unor decizii ale companiilor, obţinute de Economica.net.

Centralizarea activităţilor celor două firme într-o singură societate va conduce la:

  • consolidarea poziţiei Dr. Max pe piaţa farmaceutică.
  • eliminarea structurilor de conducere şi de administrare paralele care va conduce la economii substanţiale pentru grup, spune asociatul unic al celor două firme în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
  • eliminarea formalităţilor corporative ale Mediplus Exim şi a cheltuielilor aferente acestora.

Dr. Max e al doilea cel mai mare jucător din retailul farmaceutic în anul 2022, potrivit unei analize publicate de Economica.net.

Dr. Max, firma prin care operează farmaciile, hiperfarmaciile Dr. Max şi magazinul online cu acelaşi nume, a realizat afaceri nete de 3,19 miliarde de lei în anul 2022, cu 34,5% mai mari decât cele obţinute în anul 2021, arată bilanţurile firmei, consultate de Economica.net.

Dr. Max a încheiat anul 2022 cu pierdere netă de 6,8 milioane de lei, de cel puţin două ori mai mică decât cea din anul 2021.
Dr. Max a lucrat cu un număr mediu de 3.532 de angajaţi în România, în anul 2022, cu 337 de oameni în plus pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2021, potrivit bilanţurilor firmei, comparate de Economica.net.
Dr. Max operează peste 850 de farmacii de proximitate, 39 de farmacii de mari dimensiuni (hiperfarmacii), precum şi un magazin online.

Mediplus Exim e al doilea cel mai mare jucător din distribuţia de medicamente din România, după Fildas Trading, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Mediplus Exim a avut cifră de afaceri netă de 5,7 miliarde de lei în anul 2022, cu 22% mai mare decât cea obţinută în anul 2021.
Distribuitorul de medicamente a avut marjă de profit net de 1,39% în anul 2022, cu 0.16 puncte procentuale mai mică decât cea realizată în anul 2021, conform bilanţurilor societăţii, comparate de Economica.net.
Mediplus Exim a lucrat cu un număr mediu de 1.019 salariaţi în anul 2022, cu 13 oameni în plus pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru e-Transit....
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este prematur să ne pronunţăm despre anulări sau neanulări
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) aşteaptă motivarea Curţii de Apel în privinţa admiterii contestaţiei depuse ...