Grupul E-Infra a împrumutat 47 de mil. euro de la Banca Transilvania pentru parcul fotovoltaic Doiceşti-Şotânga

Banca Transilvania a finanţat grupul E-Infra cu 47 de milioane de euro pentru construirea parcului fotovoltaic Doiceşti-Şotânga, investiţie pusă în funcţiune în luna august.
AGERPRES - mie, 23 aug. 2023, 16:08
Grupul E-Infra a împrumutat 47 de mil. euro de la Banca Transilvania pentru parcul fotovoltaic Doiceşti-Şotânga

Instalația va asigura energie verde pe durata construcţiei viitoarei centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doiceşti şi, ulterior, va reprezenta o sursă suplimentară pentru serviciile interne ale centralei SMR, după punerea acesteia în funcţiune.

„Parcul fotovoltaic Doiceşti-Şotânga va fi în viitor o sursă importantă de energie curată pentru centrala SMR de la Doiceşti. Ne bucurăm că prin această finanţare acordată grupului E-Infra Banca Transilvania apreciază şi susţine un proiect important pentru dezvoltarea centralei SMR, care va avea în viitor un rol strategic pentru securitatea şi tranziţia energetică a României. În acelaşi timp, aceste demersuri transmit un mesaj de încredere cu privire la proiectul centrala SMR. Mulţumim Băncii Transilvania pentru colaborare”, a declarat Gianina Pelea, Deputy CEO E-Infra.

Parcul fotovoltaic produce energie verde prin intermediul a peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viaţă de 25 de ani, fiind construit pe o suprafaţă de peste 115 hectare, cu o capacitate instalată de 80 MW. De asemenea, parcul fotovoltaic este racordat la Sistemul Energetic Naţional prin cele două staţii de transformare 110 kV/MT/JT, Doiceşti şi Şotânga.

„Finanţările verzi fac parte din strategia BT privind sustenabilitatea şi alocarea resurselor, pentru a avea – împreună cu clienţii săi – un impact pozitiv faţă de mediu şi societate”, a precizat, la rândul său, Cosmin Călin, director executiv Mari Clienţi Corporativi, Banca Transilvania.

Banca Transilvania a lansat pentru antreprenori, în prima parte a anului, un pachet de soluţii pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanţare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor şi oferte din partea partenerilor pe care banca îi are în acest program. Soluţiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-şi crească sustenabil afacerea prin producerea şi utilizarea energiei verzi din surse regenerabile.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are 20% cotă de piaţă, aproape 4 milioane de clienţi, peste 9.200 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Cu peste 26 de ani de experienţă, grupul E-Infra este lider de piaţă în servicii integrate pentru proiecte de infrastructură în România şi acţionează ca antreprenor general sau investitor în proiecte complexe de infrastructură prin companiile grupului: Electrogrup, Nova Power & Gas, Direct One, Netcity Telecom şi Wesee.

Nova Power & Gas este una din principalele companii parte a grupului E-Infra şi este producător de energie electrică, furnizor de energie electrică şi gaze naturale şi operator de distribuţie a gazelor naturale. Alături de Nuclearelectrica, Nova Power & Gas face parte din compania de proiect pentru dezvoltarea proiectului reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doiceşti – compania RoPower.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor de penetrație la Prelungirea Ghencea și......
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...