Grupul EMI preia KADRA, unul dintre cei mai importanți furnizori români de soluții automate de management al accesului

Grupul EMI, furnizor european de top în domeniul soluțiilor industriale de acces, a încheiat o tranzacție prin care preia compania KADRA, principalul furnizor de soluții integrate pentru automatizarea și managementul accesului din România, informează cele două societăți prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mie, 29 nov. 2023, 19:07
Grupul EMI preia KADRA, unul dintre cei mai importanți furnizori români de soluții automate de management al accesului

Cu o cifră de afaceri estimată combinată de 38 de milioane de euro și EBITDA de peste 8 milioane de euro pentru 2023, în urma încheierii parteneriatului cu KADRA, grupul EMI devine lider regional în sistemele industriale de acces, cu un avantaj competitiv pe zona de servicii de montaj și mentenanță, dar și cu un portofoliu solid de proiecte noi pe segmentele industrial-logistic și retail.

Începând cu 1 decembrie 2023, KADRA se va alătura grupului EMI, care include în prezent EMI Romania, Decran Belgia și Slovacia și Access Systems Belgia.

Această colaborare aduce laolaltă expertize complementare, conducând la o prezență puternică pe piața construcțiilor și a serviciilor. În timp ce Grupul EMI excelează în sectorul industrial, KADRA completează cu expertiza sa în domeniul medical, în special în zona de spitale și clinici, la care se adaugă și experiența relevantă în soluții integrate de management automat al parcărilor.

Ambele companii vor continua să funcționeze din punct de vedere operațional în mod independent, ca entități juridice separate, menținându-și identitatea. În același timp, parteneriatul va permite optimizarea resurselor, a prezenței tehnice din teren și îmbunătățirea calității soluțiilor și serviciilor livrate către clienții lor.

„Prin primirea KADRA și a fondatorilor săi în familia Grupului EMI, continuăm să punem în practică strategia noastră de consolidare a prezenței în sectorul sistemelor de acces. Această colaborare își propune să pună în valoare expertiza specifică pe care fiecare companie o are în domeniul său predilect, KADRA având o contribuție importantă cu cei 30 de ani de experiență în furnizarea de soluții de acces pentru sectoare diverse. Vom căuta în continuare noi parteneriate în zonele noastre geografice de tradiție, parteneriate în cadrul cărora le propunem antreprenorilor autonomie operațională, alături de toate beneficiile de a fi parte a unei platforme mari de soluții și servicii pentru automatizarea accesului, alimentată de resurse importante și sprijin financiar din partea partenerilor noștri de la Innova Capital și Morphosis Capital”, a declarat Jérôme France, CEO al Grupului EMI.

„Vedem această colaborare ca pe un mare avantaj atât pentru KADRA, cât și pentru Grupul EMI”, a declarat Octavian Fanea, CEO KADRA.

„Este o oportunitate pentru companiile noastre să-și pună laolaltă expertiza din domeniile în care fiecare excelează. Suntem onorați să fim parteneri în Grupul EMI, care devine din ce în ce mai puternic, care a depășit deja granițele României și intenționează să continue să crească prin noi achiziții valoroase în Europa Centrală și de Est”, a adăugat CEO-ul KADRA.

Atât Jérôme France, CEO EMI Group, cât și Octavian Fanea, CEO KADRA, pun accentul pe oportunitatea de creștere și crearea unui avantaj competitiv mai solid care rezultă din combinarea experiențelor celor două societăți. Colaborarea cu KADRA exprimă totodată și angajamentul Grupului EMI pentru extinderea ulterioară în Europa Centrală și de Est prin achiziții strategice de companii.

Această colaborare marchează al treilea parteneriat concretizat de Grupul EMI în mai puțin de doi ani, în linie cu obiectivul de a realiza cel puțin două tranzacții anual. Companiile intenționează să-și mențină abordările distincte pe piață, în timp ce își consolidează anumite resurse în beneficiul reciproc.

Pe măsură ce această formulă de colaborare se dezvoltă, parteneriatul își propune să seteze noi recorduri de performanță în România, considerând această piață ca pe un laborator de dezvoltare pentru soluțiile de mentenanță.

EMI a fost consiliat în realizarea acestei tranzacții de casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR).

Despre KADRA

Cu o experiență de 30 de ani, KADRA este singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de acces. Fie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță.

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Despre Grupul EMI

EMI este recunoscut ca lider global în industria sistemelor de acces industriale. De la înființarea sa în anul 2000, compania s-a specializat în furnizarea de soluții integrate de consultanță, proiectare, producție, instalare, mentenanță și service pentru soluții de acces industriale în diverse sectoare, inclusiv industrie, centre comerciale și centre logistice. EMI, în urma achizițiilor companiilor Decran și Access Systems din Belgia, operează facilități de asamblare în România și Slovacia, precum și capacități de service și mentenanță în România și Belgia.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari....
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Rulajele generate de vânzarea online, cu amănuntul, a mărfurilor alimentare și nealimentare au continuat să scadă în ...
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa ...
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, a lansat licitația pentru ...