Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice

Grupul italian Enel a inaugurat astăzi o nouă firmă, Gridspertise fiind o filială ce are ca scop sprijinirea DSO (distribuitorilor n.r.) în trecerea la o noua eră de rețele inteligente sustenabile și fiabile pentru toți.
Ion Dobreanu - joi, 23 sept. 2021, 20:44
Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice

“Suntem mândri să lansăm Gridspertise, încredințându-i expertiza noastră solidă în transformarea rețelelor de distribuție din întreaga lume în rețele inteligente”, a declarat Francesco Starace (foto), director general al Enel.

“Tranziția energetică trebuie să se bazeze pe electricitatea din surse regenerabile distribuită eficient de rețelele inteligente, deschisă tuturor actorilor din sectorul energetic dispuși să contribuie la crearea unui viitor complet electric. Rețelele inteligente fiabile și flexibile sunt principalul factor care va contribui la atingerea obiectivelor noastre privind decarbonizarea și electrificarea, deschizând calea către un viitor cu zero emisii de carbon”, a mai spus Tarace.

“Noua inițiativă reunește abilitățile unice pe care Enel le-a câștigat prin digitalizarea progresivă a rețelelor sale formate din peste 2,2 milioane de km de linii electrice, monitorizate de sute de mii de puncte de telecontrol din întreaga lume. Experiența acumulată de Enel timp de 20 de ani în domeniul contoarelor inteligente, prin derularea unor proiecte de mare amploare, ce depășesc 44 de milioane de dispozitive active conectate la rețelele sale, și printr-un management digital eficient cu peste 30 de milioane de operațiuni efectuate în fiecare an de cele 13 companii de distribuție, active în opt țări reprezintă garanția că toate soluțiile oferite de Gridspertise vor fi fiabile și testate la scară largă”, a declarat Antonio Cammisecra, Head al Enel Global Infrastructure and Networks.

“Misiunea Gridspertise este să devină un partener de încredere pentru DSO în întreaga lume. Compania va sprijini societățile de distribuție a energiei electrice, indiferent de dimensiune și localizare, să ofere soluții integrate de rețele inteligente care să raspundă nevoilor utilizatorilor rețelei și ale clienților finali”, a declarat Robert Denda, CEO Gridspertise.

Portofoliul de produse și servicii al Gridspertise evidențiază angajamentul companiei de a oferi soluții inovatoare, circulare, solide, care au fost testate pe teren la scară largă, concepute pentru a crea valoare, se specifică în comunicatul transmis de societate.

Pentru a crea rețele inteligente sustenabile și fiabile, alături de promovarea unei utilizări mai eficiente a energiei și includerea de noi servicii, oferta este structurată în jurul a trei domenii prioritare ale nevoilor de digitalizare ale DSO pe întregul lanț valoric:

1. Măsurarea și digitalizarea tehnologiilor Grid Edge, axate pe creșterea implicării clienților și a participării părților interesate prin contorizare inteligentă și tehnologii grid edge, care permit, de asemenea, implicarea prosumatorilor de energie electrică pe piețe;

2. Digitalizarea infrastructurii rețelei, menită să stimuleze inteligența și flexibilitatea rețelelor electrice, pentru a accelera digitalizarea la nivel global, sporind eficiența, fiabilitatea și calitatea serviciilor și sprijinind DSO pentru a face față provocărilor cu care se confruntă operațiunile de rețea;

3. Digitalizarea operațiunilor pe teren, care vizează creșterea eficienței operaționale prin soluții inovatoare destinate proceselor de planificare și operare, sporind în același timp siguranța atât pentru lucrătorii interni, cât și pentru contractori.

Soluțiile și serviciile furnizate de Gridspertise oferă beneficii întregului ecosistem electric. DSO pot îmbunătăți calitatea serviciilor, reduce costurile operaționale, pot optimiza investițiile în infrastructură și pot spori siguranța, productivitatea și sustenabilitatea operațiunilor pe teren.

Părțile interesate din rețea sau cei care utilizează infrastructura pentru a dezvolta modele de afaceri legate de energia electrică pot beneficia de transformarea rețelelor în platforme deschise resurselor de energie distribuite și pot facilita dezvoltarea pieței serviciilor energetice, inclusiv flexibilitatea, și electrificarea utilizărilor finale.

Pe de altă parte, utilizatorii finali ai DSO beneficiază de o alimentare cu energie electrică mai fiabilă, care permite electrificarea completă a consumurilor proprii de energie, promovând în același timp eficiența energetică printr-un control mai bun al datelor și permitând participarea la piețele de energie, facilitând transformarea în prosumator, integrând stocarea staționară individuală sau participarea la schemele de agregare cu vehiculele lor electrice.

Gridspertise va viza în primă fază piețele din Europa și America Latină, unde Grupul Enel are deja o prezență puternică, și va urmări să se extindă spre America de Nord și Asia-Pacific, unde investițiile în rețele inteligente vor conduce la proiecte de modernizare a infrastructurii în viitorul apropiat.

În cadrul evenimentului, logo-ul Gridspertise și identitatea corporativă au fost, de asemenea, dezvăluite într-o mișcare care intenționează să exprime vizual viziunea, misiunea și personalitatea companiei printr-un brand dinamic, proaspăt și digital. Site-ul companiei și canalele sale de social media au fost, de asemenea, inaugurate pentru a servi clienții și perspectivele în cel mai scurt timp.

Despre Enel

Enel este o companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate și energie din surse regenerabile, precum și un operator important pe piață retail de gaze. Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA din activități curente și activează în peste 30 de țări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 89 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri și, cu cei peste 75 de milioane de utilizatori finali, este cel mai important operator de rețea la nivel global1. Grupul aduce energie în aproximativ 70 de milioane de case și companii și are cea mai mare bază de clienți la nivel mondial.

Te-ar mai putea interesa și
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase luni mai mult
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase ...
Guvernul vrea să prelungească până la 31 decembrie termenul limită de când este interzisă comercializarea de băuturi în ambalaje fără sigla SGR, pentru care nu se percepe garanția de 50......
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
În lumea realității virtuale (VR), nu vorbim doar despre experiențe de joc captivante, ci despre o transformare care ...
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără ...
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...