1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Grupul energetic BP și-a vândut divizia de produse petrochimice pentru 5 miliarde de dolari

Gigantul britanic BP a anunţat vânzarea diviziei sale globale de produse petrochimice pentru cinci miliarde de dolari către compania Ineos, a miliardarului Jim Ratcliffe, ieşind astfel dintr-un sector care se anunţă în următoarele decenii un motor cheie al creşterii cererii de ţiţei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

29 iun, 2020 | Agerpres

În urma deciziei surprinzătoare, BP şi-a atins înainte de termen ţinta de a vinde anual active de 15 miliarde de dolari, în condiţiile în care directorul general Bernard Looney (foto) pregăteşte compania pentru tranziţia spre energiile cu emisii reduse de carbon.

După publicarea informaţiei, acţiunile au urcat la Bursa de la Londra cu aproximativ 2,3%.

Looney a admis că vânzarea diviziei, care are 1.700 de angajaţi şi produce 9,7 milioane tone de produse petrochimice, "va fi o surpriză".

"Din punct de vedere strategic, suprapunerea cu restul BP este limitată şi am avea nevoie de capital considerabil pentru a creşte activitatea diviziei globale de produse petrochimice. Acordul de astăzi reprezintă încă un pas spre construirea unei companii care va concura şi va avea succes în tranziţia energetică", a declarat Looney.

Afacerea include participaţii în fabrici din SUA, Trinidad şi Tobago, Marea Britanie, Belgia, China, Malaysia şi Indonezia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO