1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Grupul Eurolines a avut la şase luni afaceri de 121,7 milioane lei, în creştere cu 47%

Grupul Eurolines, prezent în România, Germania şi Republica Moldova, a încheiat primul semestru cu afaceri de 121,7 milioane lei, în creştere cu 47% faţă de perioada similară din 2011, peste jumătate din vânzări fiind generate de firma care deţine agenţiile de turism Eurolines şi TUI TravelCenter.

31 iul, 2012 | Mediafax

Din Eurolines fac parte 14 companii, iar 60% din cifra de afaceri a reprezentat-o activitatea Touring Europabus România, care deţine reţelele de agenţii de turism Eurolines şi TUI TravelCenter, potrivit unui comunicat al grupului.

În perioada similară a anului trecut grupul a avut afaceri de 82,88 milioane lei.

"În 2011 Grupul Eurolines şi-a îndeplinit strategia de business propusă, aceea de a aduce pe piaţa românească cel mai important jucător mondial din industria turistică-TUI Travel PLC. Ca urmare a acestui parteneriat, volumul tranzacţiilor din sfera activităţii de turism a crescut semnificativ în 2012, cu 116% faţă de primele 6 luni ale anului trecut", se arată în comunicat.

Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, Touring Europabus România a înregistrat o creştere de 18% pe segmentul transportului internaţional cu autocarul, operat sub brandul Eurolines România, de 45% pe cel al biletelor de avion şi de 116% la pachetele turistice distribuite prin reţelele de agenţii TUI TravelCenter şi Eurolines.

"Trendul ascendent s-a datorat în primul rând lărgirii reţelei de agenţii, care a ajuns la 54 de sucursale proprii în toată ţara, această dinamică păstrându-se şi pentru a doua jumătate a anului, pe fondul unei pieţe fără salturi spectaculoase", apreciază sursa citată.

Creşteri importante le-au avut şi alte companii din grup, astfel pe lângă Touring Europabus România, care a încheiat semestrul unu cu o creştere de 49%, firma Nova Travel, tour-operatorul grupului, a raportat un avans al afacerilor de 40%, iar Touring Rent Auto, care operează sub brandul Payless, a avut o creştere de 34%.

Numărul de angajaţi ai grupului deţinut de Dragoş Anastasiu a urcat de la 383 persoane în 2011 la 425.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO