1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Grupul Eurolines estimează afaceri de 243 mil. lei în acest an, în creştere cu peste 30%

Grupul Eurolines, care deţine 16 firme cu afaceri în mai multe domenii, printre care transporturi şi turism, va încheia acest an cu afaceri de 243 de milioane de lei, în creştere cu 32% faţă de 2011, a declarat joi într-o conferinţă Dragoş Anastasiu, proprietarul grupului.

13 dec, 2012 | Mediafax

Potrivit lui Anastasiu, la acest volum al afacerilor, Eurolines se va plasa la finele acestui an pe locul doi în tupul grupurilor de turism (după grupul Happy Tour, care estimează afaceri de 70 de milioane de euro în acest an, adică peste 300 de milioane de lei - n.r.)

Deşi din cifra de afaceri o parte importantă o reprezintă transportul cu autocarul, Anastasiu susţine că şi acesta înseamnă tot turism.

"Din punctul nostru de vedere, aproape tot ce facem este turism. Sunt păreri conform cărora biletele de autocar nu sunt la fel ca biletele de avion. N-aş înţelege argumentaţia. Ce facem noi este turism. Dacă luăm biletele de avion, le luăm şi pe cele de autocar, rent-a-car-ul face parte din turism şi aşa mai departe. Cifrele de afaceri pe non-turism, taxiurile şi IT-ul, sunt mici, sub 500.000 de euro", a explicat proprietarul grupului.

Ţinând cont că firma de autocare Atlassib din Sibiu a avut anul trecut afaceri de 276 de milioane de lei, la care se adaugă vânzările hotelului Ramada, deţinut de acelaşi acţionar, ar însemna, potrivit argumentaţiei lui Dragoş Anastasiu, că Ilie Carabulea deţine ce-l de-al doilea mare grup de turism, după Happy Tour.

"Atlassib nu este grup de turism. Face doar transport. Care înseamnă turism. Atunci suntem pe locul trei", a afirmat Anastasiu.

El a mai spus că cea mai mare creştere a unei direcţii de business din grupul pe care îl deţine, respectiv 121%, este cea de vânzare de pachete turistice distribuite prin reţelele de agenţii TUI Travel Center şi Eurolines. În acest caz, afacerile pentru acest an sunt estimate la 43,5 milioane de lei.

Eurolines a devenit din septembrie anul trecut reprezentantul concernului TUI în România. Firma are 59 de agenţii proprii, la care se adaugă francizele şi peste 500 de revânzători.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO