1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Grupul Fiat Chrysler va plăti acționarilor dividende în valoare de 2,9 miliarde de euro înainte de fuziunea cu producătorul auto francez PSA

Producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a anunţat miercuri că planificata plată către acţionari a unor dividende speciale, în valoare de 2,9 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari), ca parte a fuziunii cu grupul francez PSA, "devine necondiţionată", transmit Xinhua şi Reuters, citate de Agerpres.

13 ian, 2021 | Agerpres

Dividendele speciale, în valoare de 1,84 euro pe acţiune, vor fi plătite pe 29 ianuarie investitorilor FCA, a informat într-un comunicat Fiat Chrysler.

Sâmbătă ar urma să se finalizeze fuziunea de 38 de miliarde de dolari dintre Fiat Chrysler şi PSA, care va duce la crearea Stellantis, al patrulea producător auto global, după ce investitorii au aprobat planul săptămâna trecută.

Cel mai mare acţionar al FA este Exor, compania holding a familiei italiene Agnelli, cu o participaţie de sub 29%, în timp ce investitorii PSA sunt familia Peugeot, Guvernul francez şi compania chineză Dongfeng.

Şi agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a revizuit în creştere ratingul de credit pe termen lung al Fiat Chrysler la "BB minus", un calificativ din categoria investment grade (recomandat pentru investiţii). Creşterea stabilităţii în urma fuziunii sprijină îmbunătăţirea ratingului producătorului auto, a informat S&P.

Fostul premier italian şi preşedinte al Comisiei Europene Romano Prodi s-a alăturat celor care cer Guvernului de la Roma să achiziţioneze o participaţie în Stellantis. Prodi a explicat că prin această tranzacţie Executivul va avea un cuvânt de spus asupra operaţiunilor Stellantis, inclusiv deciziile care ar putea avea un impact asupra securităţii naţionale sau asupra economiei italiene, cum ar fi posibile închideri ale fabricilor.

Stellantis va reuni branduri ca Fiat, Jeep, Dodge, Ram şi Maserati cu Peugeot, Opel şi DS - obiectivul fiind reducerea costurilor cu cinci miliarde de euro (şase miliarde de dolari) pe an fără închiderea fabricilor, au anunţat Fiat Chrysler şi PSA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO