1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Grupul Fiat este somat de guvernul de la Roma să explice strategia în Italia

Grupul Fiat trebuie să dea rapid explicaţii referitoare la strategia de dezvoltare în Italia, a declarat luni ministrul Muncii Elsa Fornero, după ce constructorul auto a sugerat săptămâna trecută că ar putea revizui activităţile în Italia din cauza crizei din Europa, relatează AFP.

17 sep, 2012 | Mediafax

Fornero a cerut o "întâlnire urgentă" cu directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, în urma anunţului grupului că se aşteaptă să întoarcă pagina unui concept numit "Fabbrica Italia" şi că va dezvălui o nouă strategie la sfârşitul lunii octombrie.

"Guvernul nu îşi poate impune voinţa într-o companie privată. Nu putem convoca un administrator de companie la minister. Dar îi cerem un angajament precis, să ne spună la ce să ne aşteptăm că se va modifica în programul Fabbrica Italia", a afirmat Fornero într-un interviu pentru La Repubblica.

Fornero a adăugat că Marchionne nu se poate eschiva.

"El este dator nu numai guvernului şi acţionarilor, dar şi tuturor angajaţilor Fiat şi miilor de familii care trăiesc de pe urma Fiat. El este dator Italiei", a insistat ministrul.

Fiat a atras un val de critici şi cereri de clarificări, începând de joia trecută, când a anunţat că se va distanţa de programul "Fabbrica Italia" din cauza crizei profunde de pe piaţa auto.

Conceptul, lansat în 2010, prevede investiţii de 20 de miliarde de euro şi un nivel al producţiei de 1,4 milioane de vehicule în Italia, în 2014.

"Lucrurile s-au schimbat profund din aprilie 2010. Piaţa auto europeană a intrat într-o criză gravă, iar cea din Italia a ajuns la nivelul anilor '70. Este din acest motiv imposibil să ne referim la un proiect de acum doi ani şi jumătate", a explicat Fiat într-un comunicat.

Grupul a subliniat că prioritatea sa este "să crească şi să devină mai competitiv, fără să se uite importanţa Italiei şi a Europei".

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO