Grupul german Continental vrea să facă achiziţii de până la două miliarde de euro, în special în Asia

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, caută să efectueze achiziţii în sectorul industrial, posibil în Asia, şi ar putea cheltui până la două miliarde de euro (2,54 miliarde de dolari), a afirmat luni directorul financiar al companiei germane, Wolfgang Schaefer, într-un interviu acordat publicaţiei germane "Boersen-Zeitung ", transmite Reuters.
Economica.net - lun, 27 oct. 2014, 19:35
Grupul german Continental vrea să facă achiziţii de până la două miliarde de euro, în special în Asia

„Chiar şi după preluarea grupului american Veyance Technologies am putea face achiziţii de 1-2 miliarde de euro. Ratingul nostru de credit nu va fi afectat”, a explicat oficialul companiei germane.

Continental este în mod special interesată de Asia, unde nu are o prezenţă semnificativă, a afirmat Schaefer, adăugând că achiziţiile vor demara imediat după obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare pentru Veyance, aşteptate în acest trimestru.

Întrebat cum va finanţa Continental tranzacţia, Schaefer a răspuns că firma are fonduri de şase miliarde de euro, din care două miliarde de euro în numerar şi patru miliarde de euro linii de credit care nu au fost accesate.

Directorul financiar al Continental a afirmat că există „şanse bune” va fluxul de numerar al companiei să ajungă anul acesta la nivelul înregistrat anul trecut, de aproximativ 1,8 miliarde de euro.

„Aceşti bani sunt suficienţi pentru a achita tranzacţia cu Veyance. Continental vrea să-şi majoreze proporţia vânzărilor generate din afacerile industriale pe termen lung, de la 30 la 40%, pentru reducerea dependenţei de piaţa auto volatilă”, a declarat Schaefer. Acesta a adăugat că o achiziţie ar ajuta foarte mult la atingerea acestui obiectiv deoarece afacerile industriale cresc mai lent decât operaţiunile Continental legate de piaţa auto şi prin urmare sunt mai stabile.

Recent, Schaefer a afirmat că firma este în grafic pentru a înregistra în 2014 al cincilea an consecutiv de vânzări record, estimate la 34,5 miliarde de dolari, în pofida fluctuaţiilor valutare.

În trimestrul doi din 2014 profitul operaţional ajustat a urcat cu 2,6%, la 1,005 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor de 1,006 miliarde de euro, în timp ce veniturile au scăzut cu 0,2%, la 8,53 miliarde de euro, din cauza fluctuaţiilor valutare. Euro s-a apreciat anul acesta faţă de monedele din Argentina, Chile şi Rusia.

Continental se aşteaptă acum ca profitul operaţional ajustat să fie în jur de 11% din vânzări în 2014, în timp ce prognoza anterioară indica o marjă de profit de cel puţin 10,5%.

În februarie, compania a plătit 1,4 miliarde de euro pentru Veyance Technologies în ideea de a-şi întări divizia ContiTech de produse din plastic şi cauciuc.

Odată cu preluarea Veyance Technologies, proporţia veniturilor generate de Continental din afara industriei auto va creşte până la 32% de la 28%. Obiectivul grupului german este să majoreze această proporţie până la 40%.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
YouTube va lansa un magazin online pentru servicii de streaming video
YouTube va lansa un magazin online pentru servicii de streaming video
YouTube, parte a grupului Alphabet, intenţionează să lanseze un magazin online pentru servicii de streaming video, potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal, citat de Reuters....
Profitul net al Huawei Technologies a scăzut cu 52% în primul semestru
Profitul net al Huawei Technologies a scăzut cu 52% în primul semestru
Profitul net al grupului chinez Huawei Technologies a scăzut cu 52% în primul semestru, din cauza condiţiilor economice ...
Trupele ruseşti riscă să rămână blocate în regiunea Herson după bombardarea podurilor de acces – oficial ucrainean
Trupele ruseşti riscă să rămână blocate în regiunea Herson după bombardarea podurilor de acces – oficial ucrainean
Ucraina a anunţat duminică că trupele ruseşti care au ajuns la fluviul Dnepr din regiunea Herson, oraş din sud ocupat ...
Peste 2.600 de cazuri noi, cele mai multe în Bucureşti. 12 morţi în 24 de ore – COVID
Peste 2.600 de cazuri noi, cele mai multe în Bucureşti. 12 morţi în 24 de ore – COVID
Un număr de 2.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.033 ...