1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Grupul indian de maşini Tata a intrat în România

Tata Technologies, divizie a grupului indian Tata Motors, a cumpărat compania de servicii de inginerie Cambric Corp., înregistrată în SUA, care este prezentă şi în România prin trei centre de dezvoltare cu afaceri de 5 milioane euro.

28 apr, 2013 | ECONOMICA.net

Tata Technologies a plătit 32,5 milioane de dolari pentru Cambric, potrivit unui comunicat transmis de cele două companii.


Prin preluara Cambric, grupul indian a vizat în principal extinderea în Europa, compania americană având o prezenţă semnificativă în Europa de Est, prin centrele din România.
Cambric este deţinută privat şi a înregistrat anul trecut venituri de 25 milioane de dolari, cu o echipă de 450 de ingineri în România şi SUA, potrivit comunicatului.
Potrivit site-ului companiei, Cambric are sediul în Salt Lake City, Utah, cu birouri în statul Illinois, în apropiere de Chicago, şi în Germania.


În România, Cambric este prezentă din 1997 şi deţine trei centre de dezvoltare Cambric Consulting, situate la Braşov, Craiova şi Iaşi.


Compania oferă servicii de inginerie pentru sectorul utilajelor grele, agricultură şi industria auto.
Cambric Consulting SRL, divizia din România a companiei americane, este înregistrată la Braşov şi are trei puncte de lucru, la Braşov, Iaşi şi Craiova.
Compania a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri netă de 20,8 milioane lei (aproximativ 5 milioane euro), în urcare cu 48% de la nivelul de 14 milioane lei din 2010. Profitul a urcat de 4 ori, de la 75.000 lei la 304.700 lei (aproape 72.000 euro).


Numărul mediu de angajaţi ai Cambric Consulting SRL a urcat de la 194 în 2010 la 286 un an mai târziu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO