Grupul Kaufland dorește să-și extindă rețeaua din România până la 160 de magazine până în 2024

Kaufland România continuă planurile de expansiune de pe piaţa românească şi vrea să deschidă 28 de noi hypermarketuri până în 2024, pentru a ajunge la 160, potrivit unui comunicat al companiei, informează Agerpres.
Economica.net - mar, 30 iun. 2020, 12:48
Grupul Kaufland dorește să-și extindă rețeaua din România până la 160 de magazine până în 2024

În acest moment compania deține 132 de magazine și își propune noi deschideri, astfel încât să ajungă la un total de 160 de magazine până în 2024.Viziunea noastră este de a avea 160 de magazine până în 2024 și să oferim în continuare locuri de muncă stabile”, a transmis compania.

 Retailerul contribuie la bugetul de stat şi la bugetele locale cu aproximativ 176 de milioane de euro, conform celor mai recente date care analizează contribuţia companiei la economia locală. Potrivit sursei citate, Kaufland continuă expansiunea şi are în plan dezvoltarea regională prin investiţii de 300 milioane de euro.

„Cu România pentru România”, cel mai recent studiu de impact socio-economic care evaluează contribuţia Kaufland la nivel naţional, arată că, prin activitatea sa, compania a generat valoare adăugată directă de aproximativ 461,7 milioane de euro de-a lungul anului trecut. În plus, în 2019 Kaufland a susţinut direct 12.500 de locuri de muncă cu normă întreagă şi susţine indirect aproape 48.000 de locuri de muncă în economia românească prin activitatea, investiţiile şi salariile oferite.

Prin activitatea şi parteneriatele sale, compania a creat (direct, indirect şi indus) în total aproximativ 60.506 de locuri de muncă în economia românească doar în 2019 – echivalentul a aproximativ 1,2% din totalul pieţei locale. În fiecare an, compania creşte venitul minim în companie, la care se adaugă tichetele de masă şi alte beneficii pentru angajaţi.

Kaufland menţionează că se implică în dezvoltarea agriculturii regionale, relaţia durabilă cu producătorii locali permiţând ca 85% din produsele de la raft să provină de la furnizori autohtoni, iar din fiecare leu cheltuit la casă, 66% merg direct către afaceri româneşti.

„Încă din 2005 am contribuit la dezvoltarea fiecărei zone a ţării. Relaţia excelentă a companiei Kaufland România cu partenerii săi s-a dezvoltat de-a lungul timpului pe bază de încredere şi viziune comună. Astfel, datorită lor le putem oferi clienţilor noştri produse întotdeauna proaspete şi de cea mai înaltă calitate. Vom continua să ne extindem la nivel naţional, prin deschiderea a 160 de magazine până în 2024 şi să oferim în continuare locuri de muncă stabile. De asemenea, proiectele de responsabilitate socială se vor derula şi anul acesta – viitorul ţării depinde până la urmă de investiţii semnificative în domeniile în ne implicăm constant încă din 2005,” declară Marco Hoessl, director general Kaufland România.

Mai mult, responsabilitatea socială reprezintă un alt subiect important, invesţiile în proiectele care sprijină educaţia, mediul înconjurător, sănătatea, sportul şi cultura atingând peste 40 milioane de lei în perioada ianuarie 2019 – martie 2020. Kaufland a desfăşurat împreună cu numeroase ONG-uri din toată ţara, de-a lungul anului trecut, 136 de proiecte cu o valoare totală de 7,7 milioane de euro care au venit în sprijinul a 82 de organizaţii cu peste 2,4 milioane de beneficiari.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 ţări, 132.000 de angajaţi şi o reţea de 132 de magazine în România.

Te-ar mai putea interesa și
Bursa de la Bucureşti a câştigat 460,43 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat 460,43 milioane de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat, în această săptămână, 460,43 milioane de lei din capitalizare, respectiv 0,28%, însă valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a înregistrat o......
Deficitul de semiconductori pentru industria auto se va atenua, următoarele victime ar putea fi producătorii de smartphone-uri
Deficitul de semiconductori pentru industria auto se va atenua, următoarele victime ar putea fi producătorii de smartphone-uri
Deficitul global de semiconductori ar putea dura şi în 2022, afectând apoi producţia de smartphone-uri, prefigurând ...
Cîmpeanu: Un val patru al pandemiei nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a procesului de învăţământ
Cîmpeanu: Un val patru al pandemiei nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a procesului ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este convins că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu ...
Grecia: 25 de oameni arestaţi după un protest anti-vaccinare
Grecia: 25 de oameni arestaţi după un protest anti-vaccinare
Poliţia greacă a raportat 25 de arestări în weekend, după ce sâmbătă a fost nevoită să disperseze un protest anti-vaccinare ...