1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Grupul Lufthansa încetează zborurile cu destinaţia Sharm el-Sheikh din Egipt

Grupul german Lufthansa a anunţat joi întreruperea 'din precauţie' a zborurilor cu destinaţia Sharm el-Sheikh (Egipt), în urma prăbuşirii sâmbătă a unui avion rus în Peninsula Sinai, relatează AFP, citată de Agerpres. 

06 noi, 2015 | Agerpres

Este vorba de două zboruri săptămânale efectuate de companiile Edelweiss şi Eurowings, filiale ale Lufthansa, potrivit unui comunicat al grupului. Compania aeriană va organiza cu Ministerul german de Externe repatrierea pasagerilor blocaţi în Egipt.

Sâmbătă, după accidentul în care şi-au pierdut viaţa toate cele 224 de persoane de la bordul avionului rus Airbus A321, Lufthansa a renunţat să survoleze 'până la un nou ordin' Peninsula Sinai. Air France a anunţat aceeaşi măsură.

Londra şi Washingtonul consideră probabil faptul ca o bombă să se fi aflat la originea prăbuşirii avionului companiei ruseşti Metrojet, care, potrivit anchetatorilor, ar fi fost cauzată de de o dislocare bruscă a carlingăi la altitudine de croazieră, la 23 de minute de la decolarea din Sharm el-Sheikh.

Ministrul egiptean al aviaţiei civile, Hossam Kamal, a afirmat totuşi joi că anchetatorii 'nu deţin încă dovada, nici date care să confirme' explozia unei bombe.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO