Grupul MOL înregistrează creşteri de peste 10% ale vânzărilor de motorină şi benzină, în România, în primele 9 luni

Vânzările retail de motorină ale Grupului MOL în România au crescut cu 15%, în primele 9 luni ale anului, până la o cantitate de 355 kilotone (kt), în timp ce volumul înregistrat pe benzină s-a majorat cu aproape 12%, arată rezultatele financiare ale companiei, date vineri publicităţii şi transmise Bursei de Valori de la Budapesta.
Economica.net - vin, 04 nov. 2016, 09:29
Grupul MOL înregistrează creşteri de peste 10% ale vânzărilor de motorină şi benzină, în România, în primele 9 luni

În intervalul ianuarie – septembrie 2016, volumul vânzărilor retail de motorină ale Grupului în România a crescut cu aproape 15%, în timp ce vânzările de benzină s-au majorat cu aproape 12%. Astfel, vânzările de motorină s-au situat la 355 kt, în perioada analizată, faţă de 310 kt, în acelaşi interval din 2015.

De asemenea, volumul vânzărilor de benzină a avansat de la 112 kt la 125 kt, în aceeaşi perioadă de referinţă.

Potrivit sursei citate, în al treilea trimestru al anului 2016, volumul vânzărilor retail de motorină, în România, a urcat cu circa 12%, de la 118 kt la 132 kt, în timp ce vânzările de benzină au crescut cu peste 9%, de la 43 kt la 47 kt.

La nivel internaţional, Grupul MOL a consemnat, în primele 9 luni ale anului, un rezultat operaţional (clean CCS EBITDA – profit înainte de dobânzi, deprecieri şi amortizări, excluzând elementele excepţionale şi fluctuaţiile de preţuri) de 1,68 miliarde de dolari americani. În acest context, compania şi-a îmbunătăţit estimarea privind profitabilitatea la nivelul întregului an 2016, majorând nivelul previzionat al rezultatului operaţional la circa 2,2 miliarde dolari.

Datele financiare arată că, în trimestrul III din acest an, Grupul a înregistrat un rezultat operaţional de 165 miliarde forinţi (590 milioane dolari americani).

Producţia de petrol şi gaze a fost de 107.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi în trimestrul al treilea, în creştere cu 6%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a avansului producţiei de petrol.

Pe ansamblul primelor 9 luni, producţia medie a fost de 110.000 bep/zi, astfel că MOL este pe cale să atingă nivelul superior al intervalului ţintit privind producţia de hidrocarburi în acest an (105.000 – 110.000 bep/zi). Rezultatul EBITDA al segmentului Upstream (explorare şi producţie de hidrocarburi) a urcat cu 12%, aceasta fiind prima creştere consemnată după anul 2011.

Grupul MOL, companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta (Ungaria), are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. De asemenea, Grupul MOL are o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.

Grupul a fost, din nou, inclus în Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI), situându-se astfel, după punctajul în materie de sustenabilitate, între cele mai performante companii integrate de petrol şi gaze, în segmentul de 15% de la vârful clasamentului.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...