Grupul Naspers cumpără 70% din eMAG

Grupul sud-african Naspers va achiziţiona 70% din acţiunile Dante International, compania care deţine site-ul de comerţ electronic eMAG.ro, cu afaceri de 145 milioane de euro în 2011.
Economica.net - lun, 30 iul. 2012, 14:27
Grupul Naspers cumpără 70% din eMAG

„Naspers va deţine 70% din acţiunile companiei eMAG, Iulian Stanciu 21,6%, iar Radu Apostolescu va păstra 8,4% din acţiuni. Intrarea Naspers în acţionariat a fost determinată de poziţia eMAG în retail-ul regional, intenţia grupului fiind capitalizarea know how-ului companiei locale pentru expansiunea în regiune”, se arată într-un comunicat al emag.ro.

Valoarea tranzacţiei, care va deveni efectivă după primirea acordului de la Consiliul Concurenţei, nu a fost dată publicităţii.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, valabile la 6 mai, acţionarii Dante International erau Asesoft Distribution (deţinută în cote egale de Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă) – 80,67%, Radu Apostolescu – 16,33% şi Asesoft Web (unde Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu deţineau fiecare câte 50%) – 3%.

Iulian Stanciu va asigura managementul companiei în calitate de director general eMAG, iar Radu Apostolescu va ocupa poziţia de director de dezvoltare, se spune în comunicat.

„eMAG se va extinde pe principalele pieţe din Estul Europei. Un prim pas va fi făcut anul acesta prin intrarea în Bulgaria, urmând ca în scurt timp să se demareze noi operaţiuni pe alte pieţe mari din regiune”, se precizează în comunicat.

În a doua parte a anului 2010, grupul sud-african a cumpărat o participaţie de 83% din capitalul GECAD ePayment International, companie controlată de Radu Georgescu. De asemenea, Naspers a preluat controlul site-ul autovit.ro în 2009.

Cu operaţiuni în peste 130 de state, grupul Naspers a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 miliarde de dolari în ultimul an fiscal şi este cotat la Johannesburg Stock Exchange, cu o capitalizare bursieră de 21,6 miliarde de dolari.

În China şi Rusia, Naspers deţine cele mai accesate platformele online – Tencent (cu peste 800 de milioane de utilizatori înregistraţi) şi Mail.ru (care atrage peste 70% din traficul de internet din Rusia).

La nivel local Naspers deţine PayU România, platformele online autovit.ro, mercador.ro, compari.ro şi este unul dintre acţionarii Fashion Days.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...