Grupul Naspers cumpără 70% din eMAG

Grupul sud-african Naspers va achiziţiona 70% din acţiunile Dante International, compania care deţine site-ul de comerţ electronic eMAG.ro, cu afaceri de 145 milioane de euro în 2011.
Economica.net - lun, 30 iul. 2012, 14:27
Grupul Naspers cumpără 70% din eMAG

„Naspers va deţine 70% din acţiunile companiei eMAG, Iulian Stanciu 21,6%, iar Radu Apostolescu va păstra 8,4% din acţiuni. Intrarea Naspers în acţionariat a fost determinată de poziţia eMAG în retail-ul regional, intenţia grupului fiind capitalizarea know how-ului companiei locale pentru expansiunea în regiune”, se arată într-un comunicat al emag.ro.

Valoarea tranzacţiei, care va deveni efectivă după primirea acordului de la Consiliul Concurenţei, nu a fost dată publicităţii.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, valabile la 6 mai, acţionarii Dante International erau Asesoft Distribution (deţinută în cote egale de Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă) – 80,67%, Radu Apostolescu – 16,33% şi Asesoft Web (unde Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu deţineau fiecare câte 50%) – 3%.

Iulian Stanciu va asigura managementul companiei în calitate de director general eMAG, iar Radu Apostolescu va ocupa poziţia de director de dezvoltare, se spune în comunicat.

„eMAG se va extinde pe principalele pieţe din Estul Europei. Un prim pas va fi făcut anul acesta prin intrarea în Bulgaria, urmând ca în scurt timp să se demareze noi operaţiuni pe alte pieţe mari din regiune”, se precizează în comunicat.

În a doua parte a anului 2010, grupul sud-african a cumpărat o participaţie de 83% din capitalul GECAD ePayment International, companie controlată de Radu Georgescu. De asemenea, Naspers a preluat controlul site-ul autovit.ro în 2009.

Cu operaţiuni în peste 130 de state, grupul Naspers a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 miliarde de dolari în ultimul an fiscal şi este cotat la Johannesburg Stock Exchange, cu o capitalizare bursieră de 21,6 miliarde de dolari.

În China şi Rusia, Naspers deţine cele mai accesate platformele online – Tencent (cu peste 800 de milioane de utilizatori înregistraţi) şi Mail.ru (care atrage peste 70% din traficul de internet din Rusia).

La nivel local Naspers deţine PayU România, platformele online autovit.ro, mercador.ro, compari.ro şi este unul dintre acţionarii Fashion Days.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...