Grupul Peugeot-Citroen devine al doilea producător european de automobile, după achiziţia Opel şi Vauxhall

Grupul PSA (Peugeot-Citroen) devine al doilea cel mai important producător de maşini din Europa, după achiziţia mărcilor Opel şi Vauxhall, cu o cotă de piaţă de 17% în prima jumătate a anului.
Economica.net - mie, 02 aug. 2017, 10:18
Grupul Peugeot-Citroen devine al doilea producător european de automobile, după achiziţia Opel şi Vauxhall

PSA a anunţat încheierea achiziţiei filialelor Opel şi Vauxhall ale General Motors, un proiect care a fost semnat pe 6 martie 2017.

‘Bazându-se pe această tranzacţie şi având, acum, cinci mărci auto complementare şi bine poziţionate, Grupul PSA îşi va consolida prezenţa pe cele mai importante pieţe europene şi acest lucru va constitui baza unei creşteri profitabile în toată lumea’, se spune într-un comunicat al importatorului local Peugeot-Citroen.

Michael Lohscheller, CEO al Opel/Vauxhall, va prezenta în umătoarele 100 de zile planul strategic conceput de către echipele Opel/Vauxhall cu ajutorul Grupului PSA.

Achiziţia operaţiunilor financiare europene ale General Motors este în curs, supusă validării de către diferitele autorităţi de reglementare şi este planificată pentru a doua jumătate a anului 2017.

‘Începem, astăzi, cu Opel şi Vauxhall o nouă fază în dezvoltarea Grupului PSA. Acest proiect a devenit o realitate în numai câteva luni, datorită muncii remarcabile în echipă şi vreau să le mulţumesc tuturor. Vom folosi această oportunitate pentru a construi ajutându-ne reciproc şi pentru a atrage noi clienţi datorită implementării planului de performanţă pe care Opel şi Vauxhall îl vor implementa. În paralel, executarea planului Push to Pass rămâne o prioritate de top pentru noi şi ne vom concentra pe realizarea obiectivelor. Avem încredere în impulsul pe care aceste strategii îl vor crea pentru beneficiul tuturor acţionarilor’, a declarat Carlos Tavares, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului PSA.

Grupul PSA produce automobile Peugeot, Citroen şi DS şi oferă o gamă largă de servicii de mobilitate cu ajutorul mărcii Free2Mov pentru a răspunde nevoilor şi aşteptărilor utilizatorilor de automobile.

PSA este lider european în privinţa emisiilor de CO2, cu o medie de 102,4 grame pe kilometru în 2016 şi este unul dintre pionierii din domeniul maşinilor autonome şi conectate, cu o flotă de 2,3 milioane de vehicule în lume. Activităţile sale se extind, de asemenea, la finanţare prin intermediul Băncii PSA Finance şi la echipamente dezvoltate la Faurecia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Renault a dezvăluit astăzi numele viitorului său SUV care, din primăvara anului viitor, va înlocui modelul Kadjar.
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni,  6.12.2021
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni, 6.12.2021
ROBOR creşte iarăşi. Indicii la trei şi şase luni atinge cele mai mari valori din 20 martie 2020 şi până acum.
803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore – Coronavirus, luni 6.12.2021
803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore – Coronavirus, luni 6.12.2021
Criză Coronavirus luni, 6 decembrie 2021 - 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Rata de infectare a scăzut, din nou, ...