1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Grupul Peugeot-Citroen devine al doilea producător european de automobile, după achiziţia Opel şi Vauxhall

Grupul PSA (Peugeot-Citroen) devine al doilea cel mai important producător de maşini din Europa, după achiziţia mărcilor Opel şi Vauxhall, cu o cotă de piaţă de 17% în prima jumătate a anului.

02 aug, 2017 | Agerpres

PSA a anunţat încheierea achiziţiei filialelor Opel şi Vauxhall ale General Motors, un proiect care a fost semnat pe 6 martie 2017.

'Bazându-se pe această tranzacţie şi având, acum, cinci mărci auto complementare şi bine poziţionate, Grupul PSA îşi va consolida prezenţa pe cele mai importante pieţe europene şi acest lucru va constitui baza unei creşteri profitabile în toată lumea', se spune într-un comunicat al importatorului local Peugeot-Citroen.

Michael Lohscheller, CEO al Opel/Vauxhall, va prezenta în umătoarele 100 de zile planul strategic conceput de către echipele Opel/Vauxhall cu ajutorul Grupului PSA.

Achiziţia operaţiunilor financiare europene ale General Motors este în curs, supusă validării de către diferitele autorităţi de reglementare şi este planificată pentru a doua jumătate a anului 2017.

'Începem, astăzi, cu Opel şi Vauxhall o nouă fază în dezvoltarea Grupului PSA. Acest proiect a devenit o realitate în numai câteva luni, datorită muncii remarcabile în echipă şi vreau să le mulţumesc tuturor. Vom folosi această oportunitate pentru a construi ajutându-ne reciproc şi pentru a atrage noi clienţi datorită implementării planului de performanţă pe care Opel şi Vauxhall îl vor implementa. În paralel, executarea planului Push to Pass rămâne o prioritate de top pentru noi şi ne vom concentra pe realizarea obiectivelor. Avem încredere în impulsul pe care aceste strategii îl vor crea pentru beneficiul tuturor acţionarilor', a declarat Carlos Tavares, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului PSA.

Grupul PSA produce automobile Peugeot, Citroen şi DS şi oferă o gamă largă de servicii de mobilitate cu ajutorul mărcii Free2Mov pentru a răspunde nevoilor şi aşteptărilor utilizatorilor de automobile.

PSA este lider european în privinţa emisiilor de CO2, cu o medie de 102,4 grame pe kilometru în 2016 şi este unul dintre pionierii din domeniul maşinilor autonome şi conectate, cu o flotă de 2,3 milioane de vehicule în lume. Activităţile sale se extind, de asemenea, la finanţare prin intermediul Băncii PSA Finance şi la echipamente dezvoltate la Faurecia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO