Grupul polonez KENO, distribuitor și producător de instalații fotovoltaice, cu afaceri de peste jumătate de miliard de euro, a deschis firmă în România

Grupul polonez KENO, unul dintre cei mai mari jucători din industria de energie regenerabilă din Europa, producător și distribuitor autorizat de instalații fotovoltaice complete, potrivit propriei descrieri, intră pe piața din România, arată un comunicat al companiei.
Mihai Nicuţ - joi, 20 apr. 2023, 14:12
Grupul polonez KENO, distribuitor și producător de instalații fotovoltaice, cu afaceri de peste jumătate de miliard de euro, a deschis firmă în România

Grupul KENO activează în domeniul industriei energiilor regenerabile din anul 2008, impunându-se drept unul dintre principalii producători și distribuitori autorizați de instalații fotovoltaice complete din Europa. Grupul este activ pe toate piețele europene, cu birouri în 7 țări: Germania, UK, Norvegia, Polonia, Ungaria, Republica Cehă și, de curând,  România, arată comunicatul.

“Ne bucurăm să punem la dispoziția clienților noștri din România cele mai noi tehnologii și inovațiile momentului din domeniul energiei fotovoltaice. Aducem pe piață o gamă variată de branduri de top alături de un portofoliu cuprinzător de produse, toate indexate într-o platformă online extrem de ușor de utilizat de către oricine. Cu un minim efort din partea clienților noștri este posibilă configurarea diferitelor sisteme integrate fotovoltaice și plasarea cu ușurință a oricărei comenzi, indiferent de complexitatea acesteia. Toate acestea, precum și consultanța continuă pe care o oferim prin programele noastre de training, fac din Keno Energy un adevărat partener de creștere și dezvoltare pentru clienții noștri” a declarat în comunicat Michal Ludwikowski, Director de Dezvoltare Keno Group.

Filiala locală a grupului KENO în România, Keno Energy, este operațională și aduce un portfoliu de branduri de top care acoperă cei mai importanți producători internaționali în domeniul energiei fotovoltaice precum Huawei, Sharp, Longi, Jinko, Fronius, LG, Trina, Viessmann, Bosh și alții.

“Din depozitul Keno Energy, situat în CTP Park București – Dragomirești Deal, cu o suprafață de peste 2200m², pleacă zilnic în întreaga țară panouri fotovoltaice, tablouri de distribuție, invertoare, sisteme de montaj, pompe de căldură, carport-uri, sisteme de stocare a energiei și încărcare a vehiculelor electrice – produse de ultimă tehnologie, certificate la cele mai înalte standarde internaționale ale industriei”, mai arată comunicatul.

KENO Energy va distribui în România și mărcile proprii de panouri și pompe de căldură Kensol, precum și sistemele de prindere Keno, perfecționate continuu de Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al grupului KENO, mai arată compania.

Grație portofoliului variat și parteneriatelor solide încheiate cu cei mai mari producători de echipamente fotovoltaice, KENO Energy spune că poate oferi instalatorilor români unul dintre cele mai bune rapoarte preț – calitate de pe piață.  Aceștia vor beneficia atât de oferte speciale și asigurarea transportului produselor comandate în locațiile lucrărilor, cât și de discounturi semnificative. În plus, au la dispoziție o platfoma B2B care permite configurarea soluției tehnice.

“Începând cu luna mai a anului curent, KENO Energy România își așteaptă partenerii în Centrul de Instruire, în care trainerii companiei vor susține cursuri de formare pentru Instalatorii Certificați ANRE, și nu numai. Participând la aceste cursuri, partenerii își vor putea însuși atât noțiuni tehnice generale, cât și avansate, din domeniul energiei regenerabile, obținând cunoștințe teoretice și practice de bază despre funcționarea sistemelor fotovoltaice. De asemenea, vor învăța cum să dimensioneze și să implementeze un proiect fotovoltaic integrat, dar și cum să asigure mentenanța acestuia”, mai arată comunicatul.

KENO este un grup de companii polonez înființat în anul 2008, care activează în domeniul industriei energiilor regenerabile. Grupul Keno este activ pe toate piețele europene, cu birouri în 7 țări: Germania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Ungaria, Republica Cehă și România.

În 2022 Keno Group a înregistrat o cifră de afaceri de peste 575 de milioane de euro, și a livrat peste 1.026 MW module fotovoltaice și 1.326 MW invertoare, ajungând la o suprafață totală de depozitare de peste de 48.000m².

KENO deține din anul 2017 certificareaTÜV Thüringen pentru produsele marcă proprie, iar în 2021 grupul a inaugurat propria Divizie de Cercetare și Dezvoltare, în colaborare cu Universitatea de Tehnologie din Silezia.

Soluţiile din portofoliul KENO Group au aplicabilitate în domeniul fotovoltaic, dar se extind și către zona soluțiilor verzi, grupul vizând și domeniul tehnologiei și construcțiilor de case modulare de lemn, prin compania Keno Home, sau multiple alte produse care vizează utilizarea resurselor regenerabile atât pentru construcții, cât și pentru asigurarea utilităților folosind resursele naturale.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Investitorii germani au considerat mult timp Ungaria drept propria lor ogradă, în condiţiile în care constructori auto precum Mercedes sau BMW continuă să îşi extindă prezenţa şi să......
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile ...
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă au salutat descoperirea "interesantă" a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, ...
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții ...