Grupul polonez R.Power va prelua Menlo Electric și pregătește o dezvoltare intensivă în România

Grupul R. Power, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de ferme fotovoltaice din Uniunea Europeană, a anunțat luni că va achiziționa acțiunile societății Menlo Electric, care se ocupă cu distribuția de echipamente fotovoltaice. R.Power plănuiește o dezvoltare intensivă în România.
Ion Dobreanu - lun, 15 nov. 2021, 16:23
Grupul polonez R.Power va prelua Menlo Electric și pregătește o dezvoltare intensivă în România

R.Power face acest ps din dorința de a-și dezvolta departamentuld e distribuție a echipamentelor fotovoltaice, pentru a putea face provocărilor generate de disfuncționalitățile în lanțurile logistice.

„Distribuitorii de echipamente fotovoltaice se bucură rareori de un interes ca producătorii de echipamente, dezvoltatorii sau instalatorii. Cu toate acestea, într-o lume a prețurilor într-o schimbare rapidă și a ruperii lanțurilor logistice, importanța acestora crește rapid. Dezvoltarea activității de distribuție se înscrie perfect în strategia de dezvoltare a Grupului R.Power, permițând să ne consolidăm prezența în străinătate și să folosim mai bine accesul la capital și poziția de cumpărare”, a declarat Przemek Pięta, președinte al Consiliului de Administrație al R.Power.

Datorită vânzărilor în 10 țări UE și stabilirii de relații directe cu producători de frunte precum Jinko, Risen, SolarEdge, Sungrow, FoxESS și BAKS, Menlo Electric reprezintă o platforma excelentă pentru R. Power Group pentru a-și extinde activitatea angro. Grupul unit va achiziționa peste 1 GWp de module fotovoltaice în anul 2022.

„La R. Power am găsit un partener care împărtășește ambiția noastră de a construi un jucător pan-european. Anul acesta, aproximativ 30% din vânzările noastre au fost realizate în afara Poloniei. După alăturarea la R. Power Group, ne dorim ca acest procent să crească la cel puțin 60%”, a declarat Marta Walendzewicz, CFO Menlo Electric.

Grupul R.Power este cea mai mare companie din sectorul fotovoltaic din Polonia, unde dezvoltă un portofoliu de ferme fotovoltaice cu o capacitate de peste 5 GWp. Dezvoltatorul are proiecte în diverse țări europene, printre care Polonia, Italia, Spania, Portugalia și România. Grupul R.Power operează într-un întreg lanț valoric al pieței fotovoltaice: dezvoltă proiecte de centrale electrice, le construiește și oferă servicii de management, service și exploatare pentru centrale electrice fotovoltaice, precum și produce energia generată de centrale electrice fotovoltaice.

În ultimii doi ani, Grupul R.Power a mobilizat o finanțare record pentru proiecte în valoare de 772 de milioane de zloți. În luna iunie a acestui an, a lansat un program de emisiune de obligațiuni verzi cu o valoare nominală totală de până la 1 miliard de zloți. În primă serie, au fost emise obligațiuni cu o valoare nominală totală de 150 de milioane de zloți.

Menlo Electric livrează echipamente și oferă servicii investitorilor, instalatorilor și angrosiștilor din domeniul de surse de energie regenerabile. Componentele disponibile în oferta Menlo Electric provin exclusiv de la producători recunoscuți, globali. Societatea realizează vânzări deja în 10 țări europene, de la Olanda până în Estonia și de la Polonia până în Bulgaria.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Călători este singura companie care a depus o ofertă pentru contractul privind asigurarea de servicii publice de transport cu noile rame electrice cumpărate de ARF
CFR Călători este singura companie care a depus o ofertă pentru contractul privind asigurarea de servicii publice de transport ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară a anunțat astăzi că CFR Călători este singura companie care a depus o ofertă în cadrul primei proceduri de atribuire competitivă pentru pentru......
Prețurile de consum în SUA au înregistrat o creștere moderată în luna august
Prețurile de consum în SUA au înregistrat o creștere moderată în luna august
Indicele anual al preţurilor PCE (cheltuielile de consum personal) în SUA, un indicator urmărit cu atenţie de Rezerva ...
Ministerul Finanțelor a program pentru luna octombrie împrumuturi de 6,595 de miliarde de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a program pentru luna octombrie împrumuturi de 6,595 de miliarde de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna octombrie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de ...
AFM a făcut recurs la decizia Curții de Apel Oradea de a bloca Programul “Casa Verde Fotovoltaice”. Ce spune șeful instituției
AFM a făcut recurs la decizia Curții de Apel Oradea de a bloca Programul “Casa Verde Fotovoltaice”. Ce spune șeful ...
Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu Neculaescu, a declarat vineri că a fost înaintat ...