Grupul polonez R.Power va prelua Menlo Electric și pregătește o dezvoltare intensivă în România

Grupul R. Power, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de ferme fotovoltaice din Uniunea Europeană, a anunțat luni că va achiziționa acțiunile societății Menlo Electric, care se ocupă cu distribuția de echipamente fotovoltaice. R.Power plănuiește o dezvoltare intensivă în România.
Ion Dobreanu - lun, 15 nov. 2021, 16:23
Grupul polonez R.Power va prelua Menlo Electric și pregătește o dezvoltare intensivă în România

R.Power face acest ps din dorința de a-și dezvolta departamentuld e distribuție a echipamentelor fotovoltaice, pentru a putea face provocărilor generate de disfuncționalitățile în lanțurile logistice.

„Distribuitorii de echipamente fotovoltaice se bucură rareori de un interes ca producătorii de echipamente, dezvoltatorii sau instalatorii. Cu toate acestea, într-o lume a prețurilor într-o schimbare rapidă și a ruperii lanțurilor logistice, importanța acestora crește rapid. Dezvoltarea activității de distribuție se înscrie perfect în strategia de dezvoltare a Grupului R.Power, permițând să ne consolidăm prezența în străinătate și să folosim mai bine accesul la capital și poziția de cumpărare”, a declarat Przemek Pięta, președinte al Consiliului de Administrație al R.Power.

Datorită vânzărilor în 10 țări UE și stabilirii de relații directe cu producători de frunte precum Jinko, Risen, SolarEdge, Sungrow, FoxESS și BAKS, Menlo Electric reprezintă o platforma excelentă pentru R. Power Group pentru a-și extinde activitatea angro. Grupul unit va achiziționa peste 1 GWp de module fotovoltaice în anul 2022.

„La R. Power am găsit un partener care împărtășește ambiția noastră de a construi un jucător pan-european. Anul acesta, aproximativ 30% din vânzările noastre au fost realizate în afara Poloniei. După alăturarea la R. Power Group, ne dorim ca acest procent să crească la cel puțin 60%”, a declarat Marta Walendzewicz, CFO Menlo Electric.

Grupul R.Power este cea mai mare companie din sectorul fotovoltaic din Polonia, unde dezvoltă un portofoliu de ferme fotovoltaice cu o capacitate de peste 5 GWp. Dezvoltatorul are proiecte în diverse țări europene, printre care Polonia, Italia, Spania, Portugalia și România. Grupul R.Power operează într-un întreg lanț valoric al pieței fotovoltaice: dezvoltă proiecte de centrale electrice, le construiește și oferă servicii de management, service și exploatare pentru centrale electrice fotovoltaice, precum și produce energia generată de centrale electrice fotovoltaice.

În ultimii doi ani, Grupul R.Power a mobilizat o finanțare record pentru proiecte în valoare de 772 de milioane de zloți. În luna iunie a acestui an, a lansat un program de emisiune de obligațiuni verzi cu o valoare nominală totală de până la 1 miliard de zloți. În primă serie, au fost emise obligațiuni cu o valoare nominală totală de 150 de milioane de zloți.

Menlo Electric livrează echipamente și oferă servicii investitorilor, instalatorilor și angrosiștilor din domeniul de surse de energie regenerabile. Componentele disponibile în oferta Menlo Electric provin exclusiv de la producători recunoscuți, globali. Societatea realizează vânzări deja în 10 țări europene, de la Olanda până în Estonia și de la Polonia până în Bulgaria.

Te-ar mai putea interesa și
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute în stațiile proprii, la o săptămână de la precedenta scumpire....
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până ...
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă să piardă războiul
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă ...
Joe Biden a reiterat luni un apel presant Congresului pentru a adopta un buget de zeci de miliarde de dolari ca ajutor militar ...
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
Șeful AIEA: Ne apropiem „periculos de un accident nuclear”la Zaporojie
"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie ...