1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Grupul Rompetrol îşi schimbă numele în KazMunayGas International

The Rompetrol Group, compania prin care kazahii de la  KazMunayGas controlează rafinăria de la Midia şi reţeaua de benzinării Rompetrol, îşi va schimba numele în KazMunayGas International, potrivit unui raport trimis la Bursă.

10 mar, 2014 | ECONOMICA.net

„Schimbarea numelui companiei companiei este parte a strategiei de dezvoltare a brandului KazMunayGas, dar şi de valorificare a activităţilor sale. Brandul „umbrelă" este o condiţie prealabilă pentru consolidarea poziţiei pe piaţă a grupului de firme sub marca KMG, atât în România, cât şi pentru omtrarea cu succes pe alte pieţe externe", se mai spune în raportul trimis de Rompetrol Rafinare (RRC) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).


În luna august 2007, KazMunayGas (companie petrolieră controlată de statul kazah) a semnat un acord de achiziţie de acţiuni cu Rompetrol Holding SA (Elveţia) pentru 75% din titlurile companiei olandeze The Rompetrol Group. Ulterior, omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut participaţia de 25% pe care o mai deţinea la Rompetrol Group către KMG, care a ajuns să controleze în totalitate grupul Rompetrol.

KazMunayGas - compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan - îşi desfăşoară activitatea în 12 ţări, cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei.

Grupul este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operaţiuni adiţionale - explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Compania Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. Rafinăria Petromidia reprezintă peste 40% din capacitatea de rafinare a României.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO