1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Grupul Somaco mizează în acest an pe o creştere a afacerilor de 10-15%

Grupul Somaco, din domeniul producţiei de materiale de construcţii, estimează că va înregistra în acest an o creştere a cifrei de afaceri de 10-15%, sub cea de 30% raportată anul trecut, şi susţine că refuză unele comenzi întrucât în acest an riscul de neîncasare a facturilor este ridicat.

10 apr, 2012 | Mediafax

"Am adus Somaco pe piaţa de prefabricate de pe locul 6 pe locul 2. Grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 21 milioane de euro, cu 30% peste nivelul din anul anterior. Pentru primele luni din acest an situaţia nu este bună. Din cauza vremii nu am putut intra pe şantier, însă lista de proiecte pe care le avem pentru acest an arată mai bine decât cea de anul trecut", a declarat marţi Cornel Marian, managing director al companiei Oresa Venture, care deţine Somaco.

El a arătat, la o conferinţă pe tema fuziunilor şi achiziţiilor, că aşteptările companiei pentru acest an sunt mult mai bune, dar atingerea unei creşteri de 10-15% ar fi mulţumitoare.

"Avem contracte pentru dezvoltare de malluri, pentru proiecte de infrastructură, lucrăm cu firme de construcţii precum Strabag sau cu retaileri precum Cora, Carrefour. Aşteptările noastre sunt mai mari, dar în acest an există riscul foarte mare de neîncasare. Sunt foarte multe proiecte pe care le refuzăm din această cauză. Vrem să creştem, dar fără să riscăm mult", a adaugat Marian.

Reprezentantul Oresa spune ca activitatea Somaco va fi consolidată în continuare, fiind căutate în vederea preluării companii din acelaşi domeniu, cu focalizare pe principala linie de produse, structuri şi prefabricate.

Oresa a investit până în prezent peste 35 de milioane de euro, inclusiv în achiziţii de companii, pentru consolidare activităţii.

"Anul trecut am investit câteva milioane de euro pentru achiziţia unei fabrici de prefabricate la Teiuş, judeţul Alba, şi am finalizat modernizarea unei fabrici la Roman, unde se produc elemente de canalizare", a adăugat Marian.

Pentru acest an, creşterea afacerilor va fi determinată şi de majorarea numărului de fabrici deţinute, de la 3 la 4.

Somaco mai deţine fabrici la Adjud şi Buzău.

Grupul produce BCA şi elemente prefabricate din beton.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO