Grupul Stellantis își restructurează rețeaua de concesionari în Europa

Pentru a continua planul de integrare a celor 14 mărci în noua entitate și pentru a realiza planul prezentat acționarilor, șefii Stellantis demarează o reorganizare a rețelei de concesionari.
Robert Stan - vin, 21 mai 2021, 11:16
Grupul Stellantis își restructurează rețeaua de concesionari în Europa

Într-o perioadă caracterizată de volatilitate și de necesitatea concentrării activităților pentru a genera fluxuri de numerar, nașterea grupului Stellantis prin reunirea sub aceeași umbrelă a francezilor de la PSA Peugeot Citroen și a italo-americanilor de la Fiat Chrysler Automobiles (FCA), a fost prezentată acționarilor ca o sursă de economii și profit.

Pe lângă colaborarea mai intensă între mărcile grupului, o altă promisiune făcută acestora este realizarea unor economii anuale de 5 miliarde de euro, 7% din sinergiile așteptate provenind reorganizarea operațiunilor de vânzare și cheltuieli generale.

În acest context noul grup Stellantis a anunțat că va negocia noi contracte cu dealerii, acestea urmând a intra în vigoare în vara anului 2023. Restructurarea dealerilor are loc odată cu încercarea de a anticipa modificările de reglementare pentru vânzările de autoturisme în Uniunea Europeană și cu cea de a adapta rețeaua de distribuție la epoca electrificării accelerate și creșterea vânzărilor online.

Conform oficialilor Stellantis, „canalele Omni, inclusiv modelul de vânzare online, au schimbat tiparele de cumpărare ale clienților. Acest mediu, împreună cu viitoarele BER (reglementări UE) așteptate în 2023 vor duce la modificări ale contractelor și standardelor actuale de distribuție”.

„Clienții vor beneficia de o abordare multi-brand și multi-canal cu o gamă mai largă de servicii”, au adăugat aceștia.

Deocamdată nu sunt cunoscute clauzele contractuale care vor fi negociate cu dealerii care reprezintă acum mărcile Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, însă anunțul a stârnit interesul CECRA (Asociația Europeană a Dealerilor și Reparatorilor Auto).

„Grupul (n.n. – Stellantis) își reorganizează distribuția și a notificat cu doi ani înainte toți partenerii săi de vânzări și servicii. Planifică să construiască un model de distribuție multi-brand pe care îl va lansa în iunie 2023. Dealerii au fost deja contactați doar în unele cazuri. Nu există nicio scrisoare de intenție. Reprezentanții organizațiilor de dealeri vor fi abordați și vor fi implicați activ în dezvoltarea viitoarelor planuri și strategii de vânzare. În ultimii ani, producătorul a realizat parțial fuziunea rețelelor Peugeot și Citroen cu cele ale Opel. Noua rețea de distribuție va fi selectată pe baza unor elemente și criterii cheie”, au anunțat cei de la CECRA neuitând să includă în mesaj și o atenționare.

Aceasta vizează o decizie a Curții Supreme din Austria care a interzis recent mărcii Peugeot să reglementeze bonusurile oferite dealerilor de sondaje de satisfacție a clienților și, de asemenea, să subveționeze vânzările realizate prin reprezentanțele proprii.

„CECRA și toți dealerii din Europa au luat act de decizia Curții Supreme care ar trebui luată în considerare împreună cu noile norme UE pentru a deschide calea către un model de distribuție echilibrat între dealeri și rețelele proprii ale producătorilor după iunie 2023”, punctează CECRA.

Trebuie menționat că decizia despre care vorbesc cei de la CECRA a fost o urmare a unui îndelungate dispute juridice între dealerul austriac al mărcii Peugeot, Büchl, și divizia Peugeot Austria a PSA. În acest proces, Büchl a arătat că reprezentanța Peugeot abuzează de puterea sa pe piață și încalcă legea concurenței.

Grupul Stellantis este reprezentat în România de importatorul Trust Motors, care gestionează mărcile Citroen, DS, Peugeot și Opel și de compania AutoItalia care are în subordine mărcile Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Jeep și Maserati.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...