1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Extern

Grupul sud-coreean LG Chem își va tripla producția de baterii cilindrice pe care le produce pentru Tesla și alte mărci de autoturisme electrice

LG Chem, cel mai mare producător global de baterii destinate automobilelor electrice, a anunţat miercuri că intenţionează să-şi tripleze capacitatea de producţie pentru bateriile cilindrice folosite de Tesla şi alţi producători de vehicule electrice şi ia în considerare extinderea în Europa şi America de Nord, pentru a face faţă cererii în creştere, transmite Reuters, citată de Agerpres.

21 oct, 2020 | Agerpres

În prezent, LG Chem are facilităţi de producţie în Polonia, SUA, Coreea de Sud şi China.

Grupul sud-coreean estimează o creştere suplimentară a vânzărilor de baterii şi a profitului în trimestrul patru din 2020, după ce a raportat câştiguri trimestriale record, în urma majorării cererii pentru baterii destinate automobilelor electrice.

"Vânzările cresc în continuare, datorită livrărilor în creştere de bateriile cilindrice şi baterii destinate automobilelor electrice", a informat LG Chem, printre ai cărui clienţi se află General Motors, Volkswagen şi Hyundai Motor.

LG Chem, alături de grupul chinez CATL, furnizează baterii pentru modelele Tesla produse în China, în timp Panasonic face baterii pentru maşinile Tesla fabricate în SUA.

Divizia de baterii a LG Chem, care include şi bateriile mici folosite la dispozitivele iPhones, a raportat un profit operaţional mai mult decât dublu în trimestrul trei din 2020, de 169 miliarde woni.

Directorul general al LG Chem, Hak Cheol Shin, a declarat săptămâna trecută că grupul sud-coreean este în negocieri cu "câţiva" producători auto pentru a crea societăţi mixte în vederea fabricării de baterii.

LG Chem, care are o fabrică în Polonia, caută de asemenea o locaţie pentru o nouă fabrică de baterii în Europa, a anunţat şeful grupului sud-coreean. În 2017, LG Chem a anunţat că va investi peste un miliard de euro pentru a majora capacitatea de producţie a unităţii sale din Polonia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO