1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Grupul Technicolor deschide un studio de efecte speciale la Montréal, o investiţie de 7 mil. dolari

Technicolor, grupul francez specializat în tehnologii pentru mediile digitale, a anunţat luni că va deschide un studio de efecte speciale şi de postproducţie la Montréal, pentru care va investi 7 milioane de dolari şi va crea 200 de locuri de muncă, informează AFP.

24 sep, 2013 | Mediafax

Fostul grup Thomson, redenumit Technicolor în 2010, va inaugura pe 28 octombrie un studio de efecte vizuale pentru care 200 de persoane vor fi recrutate în vederea angajării.

"Montréal este pe cale să devină al treilea, dacă nu chiar al doilea, centru mondial" al efectelor speciale pentru cinematografie, a dezvăluit într-o conferinţă de presă directorul general al Technicolor, Frédéric Rose.

La fel ca în cazul industriei jocurilor video, guvernul provinciei Québec propune reduceri de impozite pentru companiile specializate în efecte vizuale şi în postproducţie care se instalează în metropola canadiană. Această provincie francofonă a decis, totodată, să acorde un credit fără dobândă de 1,2 milioane de dolari canadieni companiei Technicolor.

"Implantarea acestui grup uriaş va avea un efect de generare, de locomotivă, pentru sectorul nostru cinematografic şi de televiziune", a declarat premierul din Québec, Pauline Marois. "Acum avem toate atuurile pentru a deveni un centru major al industriei mondiale cinematografice şi a efectelor speciale", a adăugat ea.

Deja, trei superproducţii hollywoodiene vor fi editate în noul studio din Montréal: filmul cu super-eroi "X-Men: Days of Future Past" (turnat în Québec), dar şi "Cinderella" şi "Into the Woods", două lungmetraje produse de Walt Disney Pictures.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO