Grupul UNIQA raportează că a înregistrat anul trecut în România prime brute subscrise în valoare de 119,5 milioane de euro și un profit înainte de impozitare de 9,3 milioane de euro

Companiile UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață au raportat prime brute subscrise în valoare totală de 119,5 milioane de euro, conform evidențelor statutare, și au încheiat anul cu rezultate financiare în creștere cu 10%, comparativ cu 2022, susținute, în principal, de dinamica pozitivă a segmentelor de asigurări non-auto și de viață.
Ion Dobreanu - mar, 12 mart. 2024, 17:17
Grupul UNIQA raportează că a înregistrat anul trecut în România prime brute subscrise în valoare de 119,5 milioane de euro și un profit înainte de impozitare de 9,3 milioane de euro

Cele două companii UNIQA au continuat să își imbunătățească profitabilitatea, astfel încât, la finalul anului 2023, au raportat în total un profit statutar înainte de impozitare de 9,3 milioane de euro.

Segmentul de asigurări non-auto s-a dezvoltat accelerat, păstrand în atenție nevoile clienților, și a generat un volum al vânzărilor mai mare cu 24% față de cel raportat la finalul anului 2022, cu prime brute subscrise în valoare de 58,6 milioane de euro.

„În 2023, am continuat un parcurs frumos din perspectiva evoluției UNIQA, de-a lungul căruia am dezvoltat activitatea companei în mod durabil, aducând soluțiile noastre de asigurare aproape de tot mai mulți clienți din România, atât oameni, cât și companii. Am păstrat în atenție nevoile clientilor, optimizând serviciile și simplificând fluxurile cu ajutorul digitalizării, pentru o experiență de cea mai bună calitate oferită acestora. Ne bucurăm de aprecierea clienților noștri și consolidăm, mai departe, încrederea pe care ne-o acordă. Am pășit în 2024, an ce marchează 15 ani de când UNIQA contribuie în mod responsabil la dezvoltarea pieței de asigurări din România, cu obiective clare de a rămâne un partener relevant, solid și stabil alături de clienți, colaboratori și echipa noastră, pentru o viață mai bună împreună”, a declarat Paul Cazacu (foto), președintele Directoratului și CEO Uniqa Asigurări.

UNIQA precizează că a înregistrat o dinamică notabilă în zona asigurărilor facultative pentru locuință, unde numărul clienților care au ales produsul UNICASA în 2023 a fost cu 23% peste cel din anul anterior. Din perspectiva rezultatelor financiare, acest segment a realizat anul trecut venituri în creștere cu 41% pe segmentul retail, în comparatie cu 2022.

Pe segmentul asigurărilor de călătorie, grupul a înregistrat vânzări în creștere cu 22% la finalul anului 2023, comparativ cu aceeași perioadă din 2022.

Asigurările pentru companii oferite de UNIQA au devenit tot mai căutate, iar rezultatele din 2023 pe acest segment indică creșteri importante pentru asigurările tehnice (+26%), soluțiile pentru întreprinderi mici și mijlocii (+14%) și asigurările de răspunderi, unde volumul vânzărilor a fost cu 29% peste cel înregistrat la finalul anului 2022.

Reputația de care UNIQA se bucură în zona soluțiilor de asigurare pentru companii este susținută de o deschidere tot mai mare către accesarea experienței si expertizei vaste de care grupul dispune în acest domeniu, prin lansarea HUB-ului pentru programe internaționale, la nivelul operațiunilor din Polonia. HUB-ul funcționează ca un centru de competențe pentru 15 țări din Europa Centrală și de Est în care UNIQA își desfășoară activitatea, cu scopul de a îmbunătăți experiența clienților prin standardizarea ofertei pentru companiile multinaționale care își asigură ooperațiunile în cadrul programelor internaționale.

„Suntem convinși că această abordare la nivel de grup va fi tot mai benefică pentru clienții noștri, întrucât permite un control mai bun al riscurilor și asigură un standard uniform de protecție pentru toate companiile din grup. Fiecare companie locală poate încorpora cerințe specifice în acoperirea oferită de asigurare, de obicei influențate de legislația și practica locală. Acest HUB pentru programe de asigurări corporate facilitează, de asemenea, coordonarea soluționării daunelor în cazul lanțurilor de aprovizionare internaționale, precum și respectarea obligațiilor fiscale și legale din domeniul asigurărilor, în toate țările în care compania își desfășoară activitatea”, a precizat Ramona Bernic, membru al Directoratului responsabil pentru ariile Corporate & Affinity, UNIQA Asigurări.

Pe segmentul asigurărilor de viață, UNIQA a încheiat anul 2023 cu un volum al primelor brute subscrise în creștere cu 15%, comparativ cu anul anterior, generând vânzări în valoare de 35 de milioane de euro, cu o pondere semnificativă în zona asigurărilor tradiționale și a celor asociate produselor de creditare.

“Ne bucurăm de rezultatele cu care am încheiat încă un an bun pentru UNIQA din perspectiva asigurărilor de viață și pentru faptul că suntem alături de clienții noștri cu soluții relevante, care îi ajută să își construiască un viitor mai sigur. Încrederea clienților în produsele și serviciile de la UNIQA ne motivează și ne responsabilizează, cu atât mai mult, de-a lungul misiunii noastre de a contribui la o viață mai bună împreună. Dorim să rămânem conectați la nevoile clienților, în funcție de care adaptăm constant produsele și serviciile, pentru a-i ajuta să aleagă protecția de care au nevoie pentru ei și familiile lor. Credem în rolul nostru de a susține pașii către o societate mai rezilientă și mai bine pregatită în fața situațiilor neprevăzute și ni-l asumăm, bazându-ne pe competența și profesionalismul echipei și partenerilor noștri, care acționează ca adevărați consultanți pentru clienții UNIQA”, a precizat Mihaela Stroia, președinte al Directoratului și CEO UNIQA Asigurări de Viață.

Te-ar mai putea interesa și
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete pentru evenimente și activități de top disponibile prin intermediul......
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...