Grupul Veolia a preluat de la Engie un pachet de 29,9% din acțiunile companiei Suez, pentru 3,4 miliarde de euro

Veolia Environnement, compania franceză care se ocupă cu gestionarea deşeurilor şi apelor uzate, a anunţat achiziţionarea a 29,9% din acţiunile operatorului de utilităţi Suez de la grupul Engie, pentru 3,4 miliarde de euro (4 miliarde de dolari), în pofida încercărilor Guvernului de la Paris de a bloca tranzacţia, transmit Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres.
Economica.net - mar, 06 oct. 2020, 13:21
Grupul Veolia a preluat de la Engie un pachet de 29,9% din acțiunile companiei Suez, pentru 3,4 miliarde de euro

Luna trecută, Veolia a oferit 2,9 miliarde de euro, sau 15,50 euro pe acţiune, pentru 29,9% din participaţia pe care o deţine Engie la Suez, ca un prim pas pentru lansarea unei oferte complete de preluare. Engie a respins oferta iniţială a Veolia, dar a precizat că va lua în considerare o ofertă mai ridicată. Ulterior, Veolia a anunţat că a majorat la 18 euro pe acţiune oferta şi a oferit garanţii privind locurile de muncă.

Prin combinarea Veolia cu rivalul său mai mic va fi creat un campion francez cu vânzări pe plan global de peste 40 de miliarde de euro, care va putea concura mai bine cu firmele globale de pe piaţă. Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile antitrust, iar Guvernul de la Paris şi-a exprimat temerile privind locurile de muncă, potrivit surselor citate.

„Veolia s-a angajat să păstreze locurile de muncă până la finalul lui 2023, ceea ce reprezintă un angajament valoros în această perioadă dificilă. Ambele companii vor trebui să găsească o bază comună deoarece, pentru a avea succes, o fuziune trebuie să fie prietenoasă”, a afirmat preşedintele Engie, Jean-Pierre Clamadieu, după anunţarea tranzacţiei.

Statul francez deţine o participaţie de 23,6% la Engie, care la rândul său deţine 32% din Suez.

Reprezentanţii statului francez au votat împotriva vânzării participaţiei către Veolia, dar majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie al Engie s-a pronunţat în favoarea acordului.

Grupurile Veolia şi Engie sunt prezente şi în România.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...