Grupul Volkswagen, optimist privind vânzările din China în 2015

Volkswagen se aşteaptă să-şi menţină cota de piaţă în China şi va continua să-şi extindă portofoliul de produse pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 19 oct. 2015, 11:47
Grupul Volkswagen, optimist privind vânzările din China în 2015

‘Ne aşteptăm să ne continuăm expansiunea până la sfârşitul anului şi menţinem o perspectivă pozitivă privind rezultatele din trimestrul patru din 2015’, a afirmat luni şeful Volkswagen China, Jochem Heizmann. Divizia va continua extinderea portofoliului său de produse pe piaţa chineză, care deja include 148 de produse.

Compania se aşteaptă la vânzări solide în principalele oraşe, unde clasa de mijloc este în creştere şi numărul vehiculelor este redus.

Săptămâna trecută, Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din China (AQSIQ) a anunţat că este ‘extrem de îngrijorată’ în privinţa softului care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel produse de Volkswagen AG şi că va adopta ‘măsuri adecvate’.

Instituţia nu a specificat ce măsuri vor fi adoptate, pe lângă solicitarea de a rezolva problema cât mai curând posibil. Separat, Ministerul Mediului a anunţat că va declanşa o investigaţie privind vehiculele VW.

China este cea mai mare piaţă auto din lume, iar analiştii susţin că scandalul emisiilor ar putea afecta vânzările VW în statul asiatic.

AQSIQ a anunţat că Volkswagen va rechema la service 1.950 de maşini importate în China, în special SUV-ul Tiguan şi sedanul Passat B6, echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Cele două societăţi mixte ale Volkswagen în China au dat asigurări că falsificarea datelor la testele din SUA privind emisiile vehiculelor nu afectează maşinile fabricate sau vândute de societăţile mixte în această ţară, cea mai mare piaţă auto din lume.

În ultimii ani, piaţa chineză a fost responsabilă pentru mai mult de jumătate din profiturile VW. În acest an, însă, încetinirea pieţei chineze a obligat Volkswagen să reducă producţia, salariile şi alte costuri.

Vânzările de automobile în China au crescut cu 3,3%, la 1,75 milioane de vehicule, în septembrie, după şase luni de declin care au determinat autorităţile de la Beijing să reducă la jumătate taxele la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici. Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat marţi că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un avans de 2,1%, la 2,02 milioane de unităţi. VW a raportat un declin de 0,8% al vânzărilor în China luna trecută.

Menţinerea unor marje operaţionale de două cifre oferite de piaţa auto din China în ultimii ani este o operaţiune dificilă, în condiţiile în care economia chineză înregistrează cel mai lent ritm de creştere din ultimii 15 de ani, iar dealerii auto strâng cureaua pentru a pune capăt scăderii marjelor.

Pe piaţa din China, în topul principalilor producători auto străini după vânzări se află Volkswagen, General Motors, Nissan Motor şi Ford.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...