1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Grupul Zentiva cumpără compania de suplimente alimentare şi OTC-uri Solacium, parte a grupului Dr. Max

Grupul Zentiva şi Siyiara Enterprises au semnat contractul de vânzare-cumpărare a părţilor sociale pentru achiziţia companiei româneşti Solacium, împreună cu filiala sa Be Well Pharma. Solacium este, în prezent, parte a grupului Dr. Max şi este deţinută de Siyiara Enterprises împreună cu Alexandru Tony Trasca.

13 mar, 2019 | ECONOMICA.net

"După achiziționarea de către Dr. Max a grupului A&D Pharma, am decis să ne concentrăm în primul rând pe trei piloni ai business-ului nostru în România - retail farmaceutic, vânzări en-gros, respectiv marketing și vânzări. Deși Solacium este un producător de suplimente alimentare și OTC-uri cu o creștere rapidă, considerăm că, sub managementul unui producător farmaceutic specializat și de anvergură, așa cum este Zentiva, Solacium își poate valorifica mai bine potențialul și își poate dezvolta semnificativ business-ul, depășind nivelul actual", a declarat Leonardo Ferrandino, președinte și CEO al grupului Dr. Max.

Tranzacția rămâne supusă aprobării mai multor autorități, inclusiv, dar fără a se limita, la Consiliul Concurenței din România.

"Zentiva se bucură să anunțe semnarea primei sale achiziții după separarea de Sanofi din ultimul trimestru al lui 2018. Solacium completează business-ul nostru de medicamente generice și ne ajută să ne dezvoltăm divizia de OTC-uri și oferta pentru pacienţii şi consumatorii din România", spune Nick Haggar, CEO la Zentiva.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO